Andrian Candu: Parlamentul va acorda tot sprijinul pentru consolidarea independenţei CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a apreciat rezultatele obţinute de CNA şi a dat asigurări că Parlamentul va acorda întreg suportul legislativ pentru consolidarea independenţei Centrului Naţional Anticorupţie. Declaraţia a fost făcută la şedinţa de bilanţ a CNA care s-a desfăşurat luni, 23 iulie, informează serviciul de presă al Legislativului.

 „Vom susţine toate iniţiativele în măsură să facă mai eficientă lupta cu corupţia. Totodată, avem nevoie de rezultate şi vrem să vedem efectele pe care le produce Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale, legea privind avertizorii de integritate, alte  legi votate pentru prevenirea şi combaterea corupţiei”, a spus Andrian Candu.

  

Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, a făcut o evaluare a activităţii CNA în primele luni ale anului 2018, precizând că scopul propus de Centru în mandatul său a fost cel de a interveni incisiv în sectoarele unde cetăţeanul se confruntă cu diverse abuzuri din partea funcţionarului public. Bogdan Zumbreanu a declarat că activitatea CNA este una orientată pe combaterea şi prevenirea corupţiei în zonele unde cetăţeanul se confruntă cu blocaje şi condiţionări de a oferi mită.

Pe parcursul perioadei de raport, CNA a depistat 477 de infracţiuni de corupţie dintre care 281 în municipiul Chişinău. Cele mai afectate de corupţie rămân a fi autorităţile publice locale, urmate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Afacerilor Interne.

În 6 luni, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestru pe 917 bunuri în valoare totală de peste 54 mln lei. Pe domeniul prevenirii corupţiei, au fost înregistrate peste 600 de proiecte de legi, supuse expertizei anticorupţie, au fost instruiţi 11.000 de funcţionari şi au fost eliberate 2.869 de certificate de cazier de integritate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite