Andrian Candu spune în ce condiţii PDM va vota pentru Guvernul Chicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul democrat Andrian Candu, fost preşedinte al Parlamentului, spune că sunt câteva condiţii în care Partidul Democrat ar putea vota pentru învestirea unui Guvern în frunte cu Ion Chicu, candidatul înaintat ieri de preşedintele Igor Dodon, transmite IPN.

Democratul spune că nu a fost luată o decizie în cadrul partidului, dar a declarat că Ion Chicu este un profesionist şi nu este afiliat politic, ceea ce constituie un avantaj în condiţiile politice actuale.

„În cazul în care Guvernul Chicu va avea în componenţa sa profesionişti, oameni care s-au remarcat prin experienţă, oameni care nu au probleme de integritate sau probleme de reputaţie, care îşi propune un program de guvernare pe care noi îl considerăm acceptabil, dacă acest viitor Guvern va accepta să susţină şi unele proiecte şi iniţiative ale Partidului Democrat şi vom găsi această posibilitate de a comunica şi de a conlucra cu Guvernul respectiv chiar şi din opoziţie, atunci există probabilitatea să fie susţinut”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Deputatul democrat s-a referit aici la proiectele sociale ale PDM pe care le-a promovat atunci când s-a aflat la guvernare. Printre acestea şi proiectul care prevedea alocaţia de 200 de lei lunar pentru copii, până la împlinirea vârstei de 18 ani, ajutorul financiar de sărbători pentru pensionari şi persoanele din familii social vulnerabile, proiectele legate de infrastructură. De asemenea, Andrian Candu a menţionat că noul Guvern trebuie să implementeze de facto şi prevederile Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Totodată, Andrian Candu a dat asigurări că chiar dacă PDM va susţine candidatura preşedintelui la funcţia de prim-ministru, aceasta nu înseamnă că democraţii intră într-o coaliţie cu socialiştii. „Noi nu intrăm în niciun fel de coaliţii cu Partidul Socialiştilor, noi nu vom delega persoane din PDM în Guvernul Chicu şi vom susţine doar acele proiecte de legi, programe, acţiuni ale Guvernului Chicu care se încadrează în tot ceea ce înseamnă viziunea PDM, mai ales pe domeniul social şi economic, care sunt pilonii de bază ai doctrinei noastre social-democrate”, a afirmat politicianul.

Fostul preşedinte de Parlament menţionează că PDM nu susţine ideea unor alegeri parlamentare anticipate şi va susţine orice acţiune sau orice program de guvernare care este compatibil cu viziunea Partidului Democrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite