Andrian Candu spune că „e o surpriză” numirea lui Dmitri Kozak în funcţia de reprezentant al Kremlinului pentru relaţiile economice cu Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numirea vicepremierului rus, Dmitri Kozak, în funcţia de reprezentant al lui Vladimir Putin pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Republica Moldova, este o supriză pentru şeful Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu.

„E o supriză. Noi avem o experinţă nu prea bună cu precedentele, iniţiative şi documente generate de echipa domnului Kozak şi de dumnealui personal. Să vedem, poate lucrurile s-au mai schimbat în ultimii 15 ani şi vom vedea cu ce vine domnul Kozak de această dată în Republica Moldova, luând în considerare competenţele care i-au fost acordate prin decretul preşedintelui Putin”, a delcarat Andrian Candu vineri, 13 iulie, la o emisiunea de la RTR- Moldova.

Întrebat dacă Dmitri Kozak va avea responsabilităţi şi pe probleme reglementării conflictului transnistrean, speakerul a răspun: „Pentru Transnistria avem formatul „5+2”, care parcă funcţionează bine, parcă şchiopătând uneori, dar este un instrument”.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe vicepremierul Dmitri Kozak reprezentantul său pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Republica Moldova. Kozak este arhitectul unui plan de federalizare a teritoriului moldovean respins în 2003 de preşedintele de la acea vreme, Vladimir Voronin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite