Angajamentele Blocului ACUM privind sistemul educaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Educatorii, învăţătorii şi profesorii universitari vor avea salarii care să le permită să-şi folosească timpul pentru a se autoperfecţiona şi pentru a învăţa copiii carte. Iar fondurile alocate instituţiilor de învăţământ vor creşte în funcţie de necesităţi, nu de preferinţe personale sau loialităţi politice. Sunt angajamentele Blocului ACUM în domeniul educaţiei, prezentate marţi, 12 februarie, la o conferinţă de presă, transmite IPN.

Blocul ACUM pledează pentru facilitarea deschiderii grădiniţelor private, pentru a combate supraaglomerarea în grădiniţele publice, fapt care va duce la eliminarea plăţilor informale. De asemenea, susţine majorarea numărului de locuri de creşă pentru copiii de până la trei ani.

Un alt angajament legat de grădiniţe ţine de implementarea programelor de instruire cu participarea educatorilor cu experienţă, astfel încât toate cadrele didactice să însuşească cele mai eficiente metode de lucru cu copiii. ACUM va insista pe dezvoltarea sistemului de mentorat nu doar în educaţia timpurie, ci şi în învăţământul general, ca specialiştii să ofere schimb de experienţă şi noi cunoştinţe altor colegi pentru dezvoltarea profesională şi formarea de noi competente.

Concurentul electoral promite continuarea eforturilor de asigurare a unei educaţii incluzive, cu accent pe sprijinirea adecvată a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, astfel încât toţi copiii să aibă şanse egale la un viitor mai bun.

Copreşedintele blocului, Andrei Năstase, liderul PPPDA, a spus că, fiind la guvernare. ACUM va acorda întâietate competenţelor ori de câte ori se vor lua decizii privind viitorul învăţământului din Moldova.

„Şcoala trebuie să devină un loc unde fiecare copil se simte special, unde merg cu plăcere. Sarcina noastră, a adulţilor, este să creăm mediul în care procesul de învăţare să devină interesant şi sigur, util şi relevant pentru toţi copii”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu, copreşedintă a blocului ACUM.

Alegerile parlamentare au loc pe 24 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite