Politică

articolul anterior articolul urmator

Angelica Caraman, aleasă în funcţia de preşedinte al CEC

1
17 Sep 2021 18:17:42
Autor: Iurii Botnarenco

Angelica Caraman, desemnată recent de Parlament în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale, a fost aleasă preşedinte al instituţiei. Alegerea vicepreşedintelui şi a secretarului CEC a fost amânată, transmite IPN.

În debutul şedinţei CEC de vineri, 17 septembrie, Pavel Postica, membru CEC, a propus amânarea a două chestiuni de pe ordinea de zi, şi anume alegerea vicepreşedintelui şi a secretarului CEC, întrucât componenţa Comisiei nu este deplină, în prezent fiind doar şase membri. Astfel, desemnarea s-a amânat până la numirea celor trei membri de către opoziţie.

Tot Pavel Postica a propus candidatura Angelicăi Caraman pentru a fi aleasă în calitate de preşedinte al Comisiei. Potrivit lui, ea are cea mai bogată experienţă în ceea ce ţine de organizarea alegerilor în calitate de funcţionar electoral.

Angelica Caraman a declarat că CEC va munci conform prevederilor legale, eficient, corect şi în interesul cetăţenilor. „Vă mulţumesc pentru această încredere şi sunt sigură că voi avea şi în continuare sprijinul dumneavoastră, astfel încât să asigurăm funcţionarea eficientă a Comisiei Electorale Centrale. Vom munci cot la cot pentru a îndreptăţi aşteptările cetăţenilor”, a mai spus preşedinta CEC.

În noua componenţă a CEC au fost desemnaţi deocamdată doar şase membri. Este vorba despre Pavel Postica, înaintat de şefa statului, dar şi Alexandru Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupaşco şi Alexandru Musteaţa – desemnaţi de Partidul Acţiune şi Solidaritate.

În cadrul Comisiei mai rămân trei poziţii vacante, pentru care opoziţia urmează să desemneze candidaţi. Încercarea precedentă de a delega membrii opoziţiei în CEC a eşuat, după ce majoritatea parlamentară, formată din deputaţii PAS, a respins candidatura Partidului Şor, iar candidaturile propuse de Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor nu au fost supuse votului, întrucât formaţiunea părăsise şedinţa Parlamentului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Groza Carmen
17.09.2021, 20:19:48

Umpleti toate golurile si functiile si vedem ce iese... spor la munca, dar sper sa nu permiteti preturile la infinit ridicate in RM, pentru ca asta va rasturna totul, cu sau fara specialisti loiali cauzei.

-10 (10 voturi)
Modifică Setările