Apărarea lui Andrei Năstase contestă decizia de invalidare a alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apărarea primarului ales, Andrei Năstase, contestă la Curtea de Apel Chişinău hotărârea Judecătoriei Chişinău de invalidare a rezultatelor alegerilor locale noi din municipiu.

Solicitat de IPN, avocatul Dumitru Pavel a declarat că instanţa de apel urmează să se expună în termen de trei zile. Potrivit avocatului, decizia primei instanţe este ilegală. În baza probatoriului care a fost administrat şi examinat în şedinţa de judecată nu putea fi pronunţată o atare soluţie.

Apărarea este hotărâtă să epuizeze toate căile de atac „pentru a demonstra adevărata faţă a justiţiei”. Avocatul a mai spus că deocamdată nu a primit partea motivată a hotărârii primei instanţe.

Într-un live pe Facebook, Andrei Năstase a declarat că la 17.30 va avea loc o acţiune de protest în faţa Primăriei Capitalei.

Marţi seara, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chişinău.  Prezent în instanţă, primarul ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”. Andrei Năstase a mai spus că decizia primei instanţe va fi contestată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite