Apelul Mişcării Populare Antimafie: Este nevoie ca unioniştii să identifice un candidat capabil să o învingă pe Maia Sandu din primul tur la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Mişcarea Populară Antimafie a făcut un apel către toate forţele unioniste, prin care solicită ca unioniştii să identifice un singur candidat pentru turul întâi al alegerilor prezidenţiale din Moldova, capabil să o învingă pe lidera PAS, Maia Sandu, în aşa fel ca în turul doi candidatul unionist să se confrunte cu Igor Dodon.

Prim-vicepreşedinta Mişcării Antimafie, Daniela Bodrug, a declarat că doar candidatul unionist are şanse să-l învingă pe Igor Dodon în turul doi. 

Ea consideră că, dacă Maia Sandu ajunge în turul doi să se confrunte cu Igor Dodon, în situaţia în care unioniştii nu vor avea un candidat comun, în acest caz socialistul va ieşi învingător: „Este o formulă favorabilă socialiştilor şi îi garantează lui Dodon al doilea mandat”.

Daniela Bodrug susţine că Maia Sandu nu se mai bucură de popularitatea de altă dată, din acest motiv şansele ex-premierului sunt minime în ceea ce priveşte victoria în turul doi.

„În 2016, Maia Sandu a pierdut alegerile prezidenţiale în condiţii de avantaj maxim pentru forţele considerate de dreapta în R.Moldova. Liderii proeuropeni erau identificaţi cu lupta antioligarhică, iar Dodn era perceput ca aliatul lui Plahotniuc. Astăzi, Dodon este învins, iar Dodon şi Maia Sandu sunt priviţi ca parte a victoriei asupra lui Plahotniuc. Atunci, Maia Sandu avea imaginea unui lider care ştie cum să guverneze, astăzi persoană fără abilităţi politice. O parte din electoratul unionist o percepea pe Maia Sandu ca fiind unionistă, acum este văzută ca o oportunistă care acţionează conjunctural. Dacă situaţia rămâne aceeaşi până la alegeri, Maia Sandu ajunge uşor în turul doi, iar Dodon devine garantat preşedinte pentru al doilea mandat. Situaţia din Chişină se poate repeta la alegerile prezidenţiale”, a spus Daniela Bodrug.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite