Politică

articolul anterior articolul urmator

Armata ucraineană se aşteaptă la provocări venite din Transnistria

2
15 Jan 2022 11:40:55
Autor: Iurii Botnarenco
Trupe ruseşti în Transnistria.
Trupe ruseşti în Transnistria.

Rusia este pe cale să lanseze o provocare împotriva propriilor săi militari, pe care să o atribuie armatei ucrainene. Provocarea în cauză ar putea avea loc din regiunea transnistreană. Despre aceasta a scris în reţeţe sociale Direcţia principală de informaţii a ministerului apărării a Ucrainei, transmite IPN cu referinţă la surse ucrainene.

„Conform datelor serviciului de informaţii militare ale Ucrainei, în data de 13 ianuarie în Brigada a treia de puşcaşi motorizaţi a regiunii transnistrene a Republicii Moldova a avut loc o reuniune de serviciu, în cadrul căreia efectivul unităţii a fost informat că se aşteaptă provocări din partea Ucrainei în apropierea localităţii Cobasna (depozite de artilerie ale Grupului operativ de trupe ale Federaţiei Ruse)”, afirmă sursa. În cadrul reuniunii nu s-a dispus activarea regimului de deplină pregătire de luptă, dar comandanţilor li s-a ordonat să le ceară subalternilor de a fi prezenţi în brigadă la primul ordin pentru a „fi gata de executarea” sarcinilor primite.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Gavriel Rosenthal
15.01.2022, 14:53:11

si eu ma astept sa nu se intample absolut nimic.

0 (2 voturi)
Vasile Naftuli
15.01.2022, 21:26:00

„Democrația” americană din Ukraina trebuie demolată din interior, un nou „maidan” democrat dar rusesc cu aceleași metode americane deja știute în Kiev și în principalele orașe din Ukraina (excepție Cernăuțiul care este românesc); dacă „maidanul” reușește rușii pot să facă ce vor în Ukraina, metoda fiind consacrată ca „democrată” și aducătoare de „democrație”.

+1 (1 vot)
Modifică Setările