Armata ucraineană se aşteaptă la provocări venite din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupe ruseşti în Transnistria.
Trupe ruseşti în Transnistria.

Rusia este pe cale să lanseze o provocare împotriva propriilor săi militari, pe care să o atribuie armatei ucrainene. Provocarea în cauză ar putea avea loc din regiunea transnistreană. Despre aceasta a scris în reţeţe sociale Direcţia principală de informaţii a ministerului apărării a Ucrainei, transmite IPN cu referinţă la surse ucrainene.

„Conform datelor serviciului de informaţii militare ale Ucrainei, în data de 13 ianuarie în Brigada a treia de puşcaşi motorizaţi a regiunii transnistrene a Republicii Moldova a avut loc o reuniune de serviciu, în cadrul căreia efectivul unităţii a fost informat că se aşteaptă provocări din partea Ucrainei în apropierea localităţii Cobasna (depozite de artilerie ale Grupului operativ de trupe ale Federaţiei Ruse)”, afirmă sursa.

În cadrul reuniunii nu s-a dispus activarea regimului de deplină pregătire de luptă, dar comandanţilor li s-a ordonat să le ceară subalternilor de a fi prezenţi în brigadă la primul ordin pentru a „fi gata de executarea” sarcinilor primite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite