AUDIO Activistul Platformei DA Gheorghe Petic, reţinut pentru viol. Poliţia a publicat apelul victimei la 112. Ce spune aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video protv.md
FOTO captură video protv.md

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ungheni a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Gheorghe Petic, care este şi fost angajat al Poliţiei de Frontieră, a fost reţinut în seara de vineri, 12 octombrie, la ieşirea din Primăria oraşului Ungheni. Activistul este acuzat de comiterea unui viol. El a fost reţinut pentru 72 ore, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei la cinci ani.

După ce mai mulţi reprezentanţi ai Platformei DA au învinuit „regimul” că ar fi pus la cale reţinerea activistului lor, în special referindu-se la ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, şi la liderul PDM, Vlad Plahotniuc, subliniind că este o „o făcătură şi o provocare în stil KGB-ist” (vezi video mai jos), Inspectoratul General de Poliţie a decis să publice o înregistrare audio (vezi mai jos) cu apelul la 112, în care victima anunţă Poliţia că ar fi fost violată de Gheorghe Petic.

„Persoana a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic şi apoi violată de către un bărbat în propriul domiciliu. Poliţia s-a deplasat la faţa locului pentru a stabili toate circumstanţele. În urma audierii victimei de 31 de ani, s-a stabilit că presupusul suspect este un bărbat de 41 de ani, locuitor al oraşului Ungheni. Din spusele victimei, ea se cunoaşte cu agresorul, care a venit acasă la ea pentru a purta o discuţie, însă lucrurile au degenerat ulterior”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

În document se spune că victimei i-a fost acordată asistenţă psihologică, iar apoi a fost dispusă efectuarea expertizei medico-legale. Rezultatele expertizei au probat faptul întreţinerii raportului sexual, fiind depistate şi ridicate probe biologice, care urmează să fie suplimentar analizate.

„Pe hainele bărbatului au fost depistate şi ridicate probe biologice, care aparţin victimei agresiunii sexuale. Presupusul agresor a refuzat să se supună de bună voie recoltării de probe biologice, fiind necesară apelarea la procedurile legale impuse în astfel de situaţii prin obţinerea unei încheieri judecătoreşti, după care s-a efectuat recoltarea probelor”, menţionează oamenii legii.

Poliţia susţine că în cadrul cauzei penale există imagini de la o cameră de supraveghere care confirmă prezenţa persoanei bănuite în blocul în care locuieşte victima, la ora când s-ar fi produs incidentul reclamat.

„Iar pentru că au existat speculaţii privind apelul victimei la 112, s-a decis să fie dată publicităţii înregistrarea apelului telefonic al victimei. Înregistrarea a fost depersonalizată în conformitate cu prevederile legale, dar este prezenta în forma integrală la dosar, cu datele de identificare ale victimei”, se mai spune în comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite