Avocaţi: Cauzele penale pornite împotriva lui Stoianoglo sunt abuzive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Stoianoglo, procurorul general persecutat odată cu venirea PAS la guvernare.
Alexandru Stoianoglo, procurorul general persecutat odată cu venirea PAS la guvernare.

Cauzele penale pornite împotriva lui Alexandr Stoianoglo pe 5 octombrie 2021 sunt abuzive şi absolut ilegale. O spun avocaţii procurorului suspendat. Într-o conferinţă de presă la IPN, avocatul Vasile Gafton a menţionat că într-un termen record, de două ore, a fost pornită urmărirea penală pe cinci capete de acuzare. Pe lângă acestea, au fost depuse şi plângeri.

La 15 octombrie, ex-procurorul Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari a depus o plângere, care a fost analizată de CSP şi a fost desemnat un procuror care să o examineze. Din presă s-a aflat că ar fi fost pornită o cauză penală, dar până astăzi lui Alexandr Stoianoglo nu i s-a adus la cunoştinţă vreo ordonanţă în acest sens. Ieri însă a primit o citaţie la procuror pentru 25 ianuarie, ora 10.00, a comunicat Vasile Gafton.

Un alt avocat, Iurie Mărgineanu, s-a referit la cele două hotărâri ale Consiliului Superior al Procurorilor pe care avocaţii le-au contestat. Prima este decizia prin care a fost desemnat un procuror pentru examinarea petiţiei depuse de deputatul Lilian Carp. Iar a doua vizează procedura de evaluare a procurorului general. În hotărârile emise, CSP menţionează că respectivele pot fi atacate conform termenului stabilit de Codul administrativ în instanţa de conştiincios administrativ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite