Avocaţii lui Şor consideră ilegală decizia Curţii de Apel de a le aplica amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul fugar Ilan Şor FOTO Doru Dumitriu
Deputatul fugar Ilan Şor FOTO Doru Dumitriu

Şedinţă de judecată în dosarul de condamnare a fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, programată pentru 19 octombrie, a fost amânată pe motiv că avocaţii inculpatului nu s-au prezentat în instanţă, transmite IPN.

 Judecătorii Curţii de Apel Chişinău, care examinează cauza, au dispus să le fie aplicată avocaţilor amendă judiciară. Magistraţii au desemnat şi un avocat din oficiu pentru inculpat. Avocaţii lui Şor califică decizia instanţei ca fiind ilegală, deoarece ar fi informat în prealabil că vor lipsi de la şedinţa de judecată.

„Noi am informat instanţa de judecată şi considerăm că cererea noastră, de amânare, a fost întemeiată, deoarece dosarele privind examinarea cererilor de arestare preventivă sunt prioritare. Prin urmare, vom contesta deciziile Curţii de Apel Chişinău. Prin decizia de astăzi nu se urmăreşte decât prelungirea intimidării clientului Ilan Şor”, a declarat avocatul Aureliu Colenco, citat într-un comunicat de presă al Partidului Şor.

De cealaltă parte,  procurorii consideră că avocaţii lui Ilan Şor tergiversează examinarea cauzei. 

Următoarea şedinţă a fost stabilită pentru vineri, 22 octombrie, începând cu ora 12.00.

În iunie 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. În iunie 2019, Ilan Şor a dispărut din spaţiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsirea ilegală a ţării, iar instanţa a dispus arestarea acestuia. În august anul curent, Curtea Supremă de Justiţie a admis cerea avocaţilor lui Ilan Şor privind strămutarea judecării cauzei penale la Curtea de Apel Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite