Politică

articolul anterior articolul urmator

Avocatul Ion Dron, despre majorarea salariilor judecătorilor CCM: „O mită plătită la vedere de către Maia Sandu din banii publici”

1
8 Dec 2021 11:58:42
Autor: Iurii Botnarenco
Ion Dron FOTO IPN
Ion Dron FOTO IPN

Avocatul Ion Dron a criticat votul deputaţilor PAS, prin care au fost majorate salariile celor şase judecători ai Curţii Constituţionale. Ion Dron consideră că este vorba despre „o mită” plătită de preşedintele Maia Sandu pentru anumite favoruri pe care le-au făcut sau urmează să le facă judecătorii Curţii.

„O mită dată la vedere? Majorarea salariilor judecătorilor Curţii Constituţionale până la 82.000 lei lunar pare o mită plătită la vedere de către Maia Sandu din banii publici, din banii noştri. O mită pentru că au participat tacit la devalizarea instituţională a Procuraturii Generale şi pentru tot ce mai are de făcut Maia Sandu pe aici în afara Constituţiei. Dacă pentru alegerile locale Maia Sandu si-a tras o Comise Electorală Centrală, atunci pentru alegerile parlamentare şi-a cumpărat o Curte”, a scris Ion Dron pe Facebook.
 
Cei şase judecători ai Curţii Constituţionale vor primi salarii lunare semnificativ mai mari, datorită schimbărilor în politica bugetar fiscală, cât şi în Legea Bugetului, aprobate recent de Parlament. Potrivit calculelor făcute de fostul premier al ţării, Ion Chicu, leafa magistraţilor CC se ridică de la 44.735 la aproape 82.000. Deputatul PAS Olesea Stamate a explicat pentru AGORA aceste majorări, menţionând că „independenţa ţării trebuie asigurată şi cu o remuneraţie decentă”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Groza Carmen
8.12.2021, 19:27:44

Bre, era menit sa fie incoruptibili, nu sa-i corupa! Dron-Shmon, Shorr cu miliardul furat nu mai intereseaza pe nimeni? Platon, Plahotniuk sau evaporatdin memorie deja? Cine uita istoria, risca sa o repete.

Modifică Setările