Politică

articolul anterior articolul urmator

Băsescu, în Parlamentul European: Daţi perspectivă europeană Republicii Moldova

3
17 Jul 2019 10:55:21
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO mediafax
FOTO mediafax

Eurodeputatul român Traian Băsescu a declarat marţi, 16 iulie, în cadrul şedinţei Parlamentului European cu privire la situaţia din Republica Moldova, că Uniunea Europeană trebuie să ofere perspectivă europeană Republicii Moldova, „altfel va rămâne aşa cum este pe o lungă perioadă de timp”, adică în zona gri. De asemenea, ex-preşedintele României s-a adresat către Federica Mogherini cu mesajul: „Republica Moldova este locuită de români”.

„Luările de poziţia din seara asta ne arată că nu ştim unde-i esenţa problemei Republicii Moldova. Este problemei Republicii Moldova este că nu ştie care este viitorul. UE refuză să-i dea perspectiva intrării în UE, mai devreme sau mai târziu, atunci când va fi pregătită. Republica Moldova este o ţară aflată în zona gri şi niciun politician din Republica Moldova nu poate spune românilor din Republica Moldova care-i viitorul acestei ţări aflate între Ucraina, Transnistria controlată de Moscova şi frontiera UE. Doamna Mogheni, Republica Moldova e locuită de români. Concluzie: daţi perspectivă europeană Republicii Moldova, altfel va rămâne aşa cum este pe o lungă perioadă de timp”, a declarat Traian Băsescu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lucifer
17.07.2019, 11:04:42

Mda, e bine să se vehiculeze problema cu Moldova, măcar aşa, să le stoarcem lămîia în nas vesticilor ipocriţi şi obraznici. TOŢI trebuie să ştie că România are o problemă pe care EI trebuie să o conştientizeze.

0 (2 voturi)
foarte atent
17.07.2019, 11:52:51

10 ani nu le-a dat nici macar energie electrica sau vreun drum si acum latra !! demagog de clasa!!

-1 (1 vot)
georgel coman
17.07.2019, 23:01:29

=FOARTE ATENT=!! DACA ESTI PROST STAI ACASA....IN RUSIA!!! CAND BASESCU A "DESCHIS'' MOLDOVA PTR.DISCUTII CU ROMANIA NICI NU ERA NEVOIE(CA NU STIA SENSUL DISCUTIILOR UNDE MERG!!) SI ERA SI CRIZA ECONOMICA IN ROMANIA SI EUROPA!! VOI ATI UITAT CA NICI NU SE TRECEA FRONTIERA PANA CAND A DEVENIT BASESCU PRESEDINTE??? aveti ciuda pe el comunistilor"oamenii"" LUI ILIESCU SI PUTIN ATAT ASTEPTATI SA-I ARATATI CU DEGETUL PE CE-I CARE AU FOST SI SANT MAI BUNI CA VOI!! STALINISTILOR!!!!!