Politică

articolul anterior articolul urmator

Băsescu, la semnarea Declaraţiei simbolice de Unire: Noi, românii, trăim după voinţa lui Stalin şi Hitler, trăim după odiosul pact Ribbentrop-Molotov

21
24 Mar 2018 16:18:32
Autor: News.ro
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Străşeni, Republica Moldova, la semnarea Declaraţiei simbolice de Unire cu România, că încă trăim „după voinţa lui Stalin şi Hitler, trăim după odiosul pact Ribbentrop-Molotov”, afirmând că românii sunt singurii care nu au avut tăria de a îndepărta efectele pactului.

El mai spune că „Basarabia este rana sângerândă a poporului român”, iar România poate susţine procesul de reunificare.
 
„A venit timpul Unirii. Noi, astăzi, şi vă rog să mă credeţi, o spun cu oarecare mânie, trăim după voinţa lui Stalin şi Hitler, trăim după odiosul pact Ribbentrop-Molotov, dar noi, românii, suntem singurii care n-am avut tăria să îndepărtăm efectele acestui pact criminal. Au fost balticii avântaţi, i-au băgat în Uniunea Sovietică, azi sunt în NATO şi UE, a fost Polonia împărţită între Uniunea Sovietică şi Germania. Astăzi Polonia este stat NATO şi membru UE. A venit timpul să îndepărtăm efectele pactului Ribbentrop-Molotov şi să întregim ţara”, a declarat Traian Băsescu.
 
El susţine că „Basarabia este rana sângerândă a poporului roman”, iar Unirea nu poate fi mai grea decât cea din 1918 şi România este capabilă să susţină acest proces. Băsescu spune că problema României este în zona politică.
 
„Basarabia este rana sângerândă a poporului român. (…) Astăzi (Unirea - n.r.) nu poate fi mai grea decât în 1918, nu poate fi mai greu decât anul în care România s-a întregit şi cu Basarabia, şi cu Transilvania. România poate susţine astăzi procesul de reunificare a ţării şi marea problemă pe care o avem, o avem în zona politică”, a mai spus acesta.
 
Băsescu a adăugat că în Republica Moldova sunt două minciuni pe care politicienii le spun – că vor duce ţara în Uniunea Europeană şi în Uniunea Euroasiatică.
 
„Nu sunt în Republica Moldova să critic, dar nici nu pot să mint. În Republica Moldaova politicienii spun două minciuni: că ei vor duce ţara în UE – este o minciună, v-o spune un om care timp de 10 ani a fost membru al Consiliului European. Prioritatea UE în următorii 20 de ani este extinderea în Balcani şi nicidecum peste Prut. O altă minciună care se spune în Republica Moldova este <<noi vă ducem în Uniunea Euroasiatică>> sau în Uniunea Vamală sau în Uniunea Statelor Independente. Este o altă minciună. Ce să caute Republica Moldova în Uniunea Euroasiatică?”, conchide fostul şef al statului.
 
Traian Băsescu scria pe Facebook, la mijlocul lunii februarie, că „a început Unirea”, precizând că, până în acel moment, 34 de localităţi din Republica Moldova au votat în consiliile locale unirea cu România.
 
„A început Unirea! Acum, când postez, 34 de localităţi din Republica Moldova au votat în consiliile locale Unirea cu România. Au fost emise Hotărâri semnate de primari şi de consilierii locali. Alooooo! Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, Palatul Parlamentului! Se aude? A început Unirea!”, scria Traian Băsescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Enzo Paoletti
24.03.2018, 19:33:42

Tara asta a avut norocul prostului, n-ar fi trebuit sa existe vreodata in actualele granite si de altfel nici n-a existat in aceste granite pina in 1918... Acum inca viseaza cai verzi pe pereti.. de parca o ipotetica "unire" (zic "ipotetica" fiinca nu se va realiza niciodata) cu Republica Moldoveneasca le-ar conferi lor un titlu important..

-5 (7 voturi)
m lupascu
24.03.2018, 19:48:03

- asta nu scuza iesirile impotriva dna

+1 (1 vot)
Ionescu Adrian
24.03.2018, 20:34:30

Despre JUSTIE NIET mai gaozareeeeeeeeeee PLOSNITA MURDARA SI SINGEROASA CE EASTI TU O ALIFIE de coclar NU AI ATACAT TU MAI MIZERIE ORDINARA ...BAAAAAAAAAA MIRLANE nu ai atacat tu PUBLIC DNA si COVESI? DA MIZERIE UMANA ACUM O BAGI PE MOLDOVA AAAAAAA TZI GANEEEE

-1 (1 vot)
Ionescu Adrian
24.03.2018, 20:59:47

Tu numai tu arati ca un TZI GAN

-2 (2 voturi)
ion sbucium
24.03.2018, 21:57:22

Băsescu uita ca la 26 iulie 1941 a fost cucerita Cetatea Alba si s-a încheiat campania militara a armatei române alături de cea germana pentru eliberarea Basarabiei si nordului Bucovinei si lichidarea consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov. De cate ori mai vrea Băsescu lichideze consecințele Pactului? In august 1943 Romania a părăsit Basarabia nu din cauza Pactului, dar a ÎNFRÂNGERII sale război, mai exact in operația Iași-Chisinau, ceea ce na-re nicio legatura cu Pactul, dar cu rezultatele infrangerii fascismului in Europa in cel de-al doilea război mondial. In plus, sa ne amintim ca Romania, spre deosebire de Finlanda, nu s-a opus cu nicio împușcătura in direcția Armatei Rosii la 28 iunie 1940, a îndeplinit EXEMPLAR toate prevederile Pactului, nu a protestat, nu l-a condamnat atunci, s-a trezit cu "'mintea românului de pe urma"' abia acum, după 3 sferturi de secol si in baza lui cere RECROIREA HOTARELOR Romaniei, stabilite in 1945 nu de Pact, dar de învingătorii in cel de-al doilea război mondial, deci toate PRETENȚIILE sa le adreseze către statele învingătoare in război, devenite membrii permanenți ai Consiliului de Securitate ai ONU - Statele Unite, Uniunea Sovietica, China, Regatul Unit si Franța. Ca membru al ONU - de ce Romania nu se adresează cu aceasta chestiune către ONU?

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările