Politică

articolul anterior articolul urmator

Băsescu vrea ca unioniştii din Moldova să formeze un singur partid: „Ar putea obţine 30% cu uşurinţă”

13
24 Jan 2020 22:11:51
Autor: Iurii Botnarenco

Fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu consideră că toate partidele unioniste din Republica Moldova trebuie să-şi unească eforturile într-un singur partid. În opinia sa, în aşa caz unioniştii ar obţine la parlamentare cu uşurinţă voturile a 30% din electorat.

Traian Băsescu nu a ezitat să şi critice partidele unioniste din Moldova, spunând că este greu să-i aşezi pe liderii acestora la masa de discuţii.

„Dacă te uiţi la partidele care se pretind unioniste în Republica Moldova, veţi vedea un dezastru demagogic. Cum încerci să-i pui la masă, nu vreau cu ăla pentru că a fost cu celălalt, nu vreau cu ăla pentru că e hoţ, eu sunt cinstit, nu vreau cu ăla pentru că s-a votat cu Plahotniuc nu ştiu când. Sunt vreo 7-8 partide unioniste în Republica Moldova şi nu reuşeşti să-i pui la masă. Mi-a ajuns până aici (arătând în direcţia gâtului) încercările astea şi uneori am avut impresia că mă iau de păcălici. Sigur, e greu să găseşti oameni perfecţi în timpul tranziţiei, mai buni, mai puţini buni, cu mai multe, cu mai puţine păcate, unioniştii ar trebui să facă un singur partid. Ar putea obţine 30% cu uşurinţă”, a declarat Traian Băsescu în cadrul „Convenţiei românilor de pretutindeni”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Paloma
24.01.2020, 22:15:50

Stricam orzul pe gaste ! Moldovenii de peste Prut nu vor unirea cu noi, vor numai banii nostri. Rusii s-au lamurit cu ei si au inchis robinetul.

0 (4 voturi)
Edmond Wolf
24.01.2020, 22:46:33

Ar fi interesant de știut ce părere are tovarășul Băsescu despre apa din struguri și despre înmulțirea gâștelor pe planeta Marte. Bineînțeles când e treaz...

-4 (6 voturi)
octavian calin
24.01.2020, 22:50:55

Eu chiar nu-l inteleg pe acest nenorocit de Basescu ...ne-a lasat fara flota si acum prin activitatea sa de mare ''unionist'' vrea sa ne distruga si tara ,pentru ca in MOD CLAR UNIREA CU ACEASTA REPUBLICA DE RUSOFILI AR FI DISTRUGEREA ROMANIEI .Rusia de mult vrea sa ne atraga in aceasta capcana ,pentru ca socotit va rog cu ce ''ZESTRE'' efectiv periculoasa ar intra in componenta Romaniei ; cu Transnistria cu trupe rusesti , cu autonomie gagauza cu o puternica minoritate rusofona si insemnata populatie de basarabeni rusofili ...va dati seama ce implicatii EXTREM DE PERICULOASE PENTRU ROMANIA S-AR CREA..... .ABIA ASTEAPTA ACEST LUCRU RUSIA SI UNGARIA ..

-3 (5 voturi)
octavian calin
24.01.2020, 22:55:24

Dar ce nu pricepe acest Basescu ca asa zisele partide unioniste sunt dirijate tot de Moscova pentru a tine speranta unirii ,dar care in fond scopul este prostirea romanilor pentru ai stoarce de bani ..

-2 (4 voturi)
_wakki m
24.01.2020, 23:06:18

bineînțeles că ăia te iau de păcălici, căpitane mult ți-a mai trebuit până ți-ai dat seama

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (13)