Politică

articolul anterior articolul urmator

Belarus este gata să dea Moldovei credite preferenţiale pentru construcţia drumurilor

5
10 Dec 2019 19:29:39
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO EPA
FOTO EPA

Republica Belarus este gata să oferire Republicii Moldova credite preferenţiale în procesul de construcţie a drumurilor, precum şi pentru alte proiecte reciproc avantajoase. Despre aceasta a menţionat ambasadorul Republicii Belarus, Serghei Ciciuc, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministru al Finanţelor, Serghei Puşcuţa, transmite IPN.

În context, Serghei Ciciuc, s-a referit la reabilitarea drumului de ocolire a oraşului Vulcăneşti şi o parte a centurii oraşului Chişinău, precum şi la reabilitare a drumului M1, secţiunea de la Chişinău la Leuşeni, până la frontiera cu România, program care va fi finanţat din contul unui împrumut al Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus. „Ne dorim ca aceste proiecte să fie iniţiate în cel mai scurt timp”, a conchis ambasadorul.

La rândul său, Serghei Puşcuţa, a menţionat că Republica Moldova este interesată de preluarea bunelor practici în mai multe domenii. „Bugetul pentru anul 2020 pune un accent deosebit pe investiţii, în special în domeniul infrastructurii. Ne dorim lansarea a cât mai multor proiecte investiţionale pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. În acest sens, contăm pe sprijinul dumneavoastră în atragerea investitorilor belaruşi în Republica Moldova”, a mai spus ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Iosiv Varga
10.12.2019, 20:15:49

Doamne o traim si pe asta!Ce rusine! Adica Romania nu misca un deget,dar vine BELARUSUL,,frate cu moldoveanul:si -i ajuta sa se lege cu drumuri moderne de...Romania! Alo :Se aude la BUCURESTI ?...bucurestenii dorm ...nu le pasa de fratii moldoveni decat DECLARATIV !? Oricum RUSINICA!!!

0 (2 voturi)
Dănănae Dumitru
11.12.2019, 16:53:54

da, va fi bine ca Romania sa se tina de cuvint si sa termine macar cele citeva programe promise. gazoductul de la Ungheni, ce e un exemplu negativ, folosit de prorusi in critica spre romani, promisele 100 chipurile de ajutor sau credute, ce tot frineaza. mai bine nu promiteti, decit asa. este nevointa de mai multa informatie pozitiva din Romania, e nevoie de mai multe mass media romanesti, ori cumparate de romani, poate si in limba rusa, pentru a lansa punctul sau de vedere si a UE.

+1 (1 vot)
Maleficio Decenu
10.12.2019, 20:38:16

Alo 3 Coceni se aude Pseudokynegethikos?Fostele sovietice se ajută ântre ele și aici își are Putin coada! Doamne e jucată Rumenika en-passe cu toate șepcile acumulate cu buline roz,nu se mai unesc cele 2 Moldove nici cu restul în vecii vecilor cum spunea Ștefan cel Mare și Sfânt!

0 (2 voturi)
Amicus Plato
10.12.2019, 23:16:46

Cele două Moldove în existență sînt Republica Moldova și Republica Moldovenească Nistreană. S-ar reuni, s-ar fi reunit și nici nu s-ar fi despărțit dacă nu-și băga coada Românica prin agenții ei. Și cele două maluri ale Prutului s-ar fi reunit în 1918 și ar fi rămas unite, dacă hiclenii nu ar fi vîndut Principatul Moldovei pe nimic în 1859.

-2 (2 voturi)
Dănănae Dumitru
11.12.2019, 10:33:34

mai amucus porcus e inteles ca voi, ivanii doriti sa puneti abele pe toata r. Moldova. dute, ba vaniucka la siberia, ca pana voi furati pamint strain in europa pe voi va fura chinezii in azia.

+1 (1 vot)