Blocul ACUM acceptă doar formarea unui Guvern în frunte cu Maia Sandu. PSRM respinge această propunere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Blocului ACUM au declarat, după consultările pe care le-au avut cu Igor Dodon miercuri, 13 noiembrie, pe subiectul privind formarea unui nou guvern, că vor accepta crearea unei noi majorităţi parlamentare cu socialiştii doar dacă va fi învestit un guvern exact în aceeaşi componenţă ca cel demis şi care era condus de către Maia Sandu.

Mai mult ca atât, Blocul ACUM insisă ca noul Guvern, în componenţa veche, să aibă şi aceeaşi agendă de până acum: „reforma justiţiei, ceea ce ţine de procurorul general, de evaluarea procurorilor şi a judecătorilor, scoaterea din captivitate a instituţiilor de reglementare”.

Deputatul Igor Grosu a spus că demisia Guvernului a fost provocată de Igor Dodon, asta deşi preşedintele afirmă contrariul, că Maia Sandu a creat circumstanţe pentru a pleca din Guvern.

Igor Grosu a menţionat că „elementul destabilizator este Igor Dodon” şi că acesta se pregăteşte deja de alegerile prezidenţiale din 2020.

Deputatul Alexandru Slusari a afirmat că „zarurile sunt aruncate, va fi un guvern tehnocrat. Ceea ce facem noi acum sunt nişte formalităţi”, sugerând că PSRM şi PDM deja au stabilit că vor învesti un guvern fără Blocul ACUM.

Amintim că Zinaida Greceanîi a precizat că PSRM pledează pentru formarea unei alianţe cu ACUM, însă în alte condiţii. Ea spune că PSRM nu va mai accepta un Guvern condus exclusiv de ACUM.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a accentuat că lidera PAS, Maia Sandu, nu va mai fi acceptată la funcţia de premier.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite