Blocul ACUM anunţă că este gata să semneze un nou acord de guvernare cu PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Igor Dodon presedinte.md

Vicepreşedintele PAS Mihai Popşoi a anunţat că Blocul ACUM nu vede niciun impediment în semnarea unui noi acord de guvernare cu Socialiştii, care să specifice clar priorităţile din perioada următoare. Afirmaţia a fost făcută după ce marţi, 13 august, Comitetului Executiv Politic al Partidului Socialiştilor a decis că este nevoie de un nou acord PSRM-ACUM, pentru că documentul din 8 iunie ar fi fost îndeplinit şi ar fi şi expirat deja.

„Suntem în discuţii privind planul de acţiuni al guvernului, care are drept priorităţi un amplu proces de reformare al justiţiei, demonopolizarea, reforme economice şi măsuri de protecţie socială. Asigurarea independenţei justiţiei este obiectivul principal al guvernului Maia Sandu, iată de ce este important să primim sprijinul total al părţilor în acest proces. Odată aprobate aceste acţiuni, nu vedem niciun impediment în semnarea unui acord care să specifice clar priorităţile din perioada următoare”, a scris Mihai Popşoi pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, recent, şeful fracţiunii parlamentare a PSRM, Vlad Bătrâncea, a anunţat că Socialiştii insistă pe semnarea de urgenţă a acordului politic între PSRM şi Blocul ACUM, unde vor fi trasate „cu maximă claritate obiectivele politicii interne şi externe ale ţării, pentru a exclude astfel de situaţii, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”.

Anunţul PSRM a fost făcut la câteva zile după ce deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu, într-un interviu pentru Europa Liberă, a făcut mai multe acuzaţii atât la adresa Blocului ACUM, cât şi la adresa Socialiştilor, pe care i-a acuzat de complicitate la regimul lui Vlad Plahotniuc şi că Igor Dodon ar lucra în interesele Rusiei. De asemenea, el a declarat că o continuare a alianţei PSRM-ACUM este nocivă.

De preciza că, pe 21 februarie curent, candidaţii Blocului ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, la funcţia de deputat pentru alegerile din 24 februarie, au semnat fiecare în parte câte un angajament în care promiteau că nu vor face alianţă cu PDM, PSRM, PŞ şi PN. Deputatul Blocului ACUM care urma să încălce acest angajament era obligat să-şi depună mandatul de parlamentar, lucru care nu s-a întâmplat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite