Politică

articolul anterior articolul urmator

Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor: Guvernarea PAS a eşuat în gestionarea crizei pandemice, iar sistemul medical se află în prag de colaps

6
21 Oct 2021 10:19:53
Autor: Iurii Botnarenco

Deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Odnostalco Vladimir şi Alla Darovannaia, susţin că actuala guvernare a eşuat total în gestionarea crizei pandemice, iar sistemul medical din Republica Moldova se află în prag de colaps.

Alla Darovannaia a menţionat că cei care în prezent deţin puterea criticau guvernul precedent că nu întreprinde suficiente măsuri pentru a proteja populaţia de COVID-19, că au scăpat de sub control răspândirea virusului COVID-19, înregistrând zilnic un număr record de infectări.

Deputatul susţine că lipsa acţiunilor concrete din partea actualei puteri a dus la majorarea numărului de persoane infectate, inclusiv a cazurilor grave, la creşterea numărului de persoane decedate din cauza COVID-19, şi, în acelaşi timp, la încetinirea procesului de vaccinare a populaţiei, în pofida faptului că ţara dispune de vaccin.

Potrivit deputatului, ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco a dat dovadă de iresponsabilitate şi a întreprins acţiuni care au adus ţara în actuala situaţie de criză în sistemul medical.

”Pe fundalul scăderii dramatice a procesului de imunizare a populaţiei, a crescut semnificativ numărul persoanelor spitalizate cu forme grave de COVID-19 şi a persoanelor care se află la terapie intensivă. În aceste condiţii, situaţia în spitale din ţară este tensionată, şi în special în secţiile de terapie intensivă unde peste 90% de paturi sunt ocupate”, a spus Alla Darovannaia.

Vladimir Odnostalco, vicepreşedintele Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, a menţionat că în situaţia extrem de dezastruoasă de astăzi privind combaterea pandemiei, fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor a propus de mai multe ori audierea în parlament a conducerii Ministerului Sănătăţii, propuneri care au fost respinse de majoritatea parlamentară.

Deputatul a atenţionat că astăzi, deşi Moldova beneficiază de ajutoare umanitare substanţiale, inclusiv teste, măşti şi alte materiale medicinale, oamenii continuă să plătească sute de lei pentru a se testa.

„Unde sunt aceste ajutoare, de ce le ascundeţi?”, a fost întrebarea lui Vladimir Odnostalco către autorităţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Mandrean Paul
21.10.2021, 12:36:52

Poate ca mintea socialistilor a esuat! Vezi cazul recent al suinei Dodon care a esuat lamentabil pe toate planurile: politic, social si individual. Recent, suina dodon a afirmat ca se retrage din politica si isi da demisia din toate functiile avute in prezent. Foarte bine face! Procurorii abia asteapta sa-i puna cateva intrebari ce au tangenta cu tradarea de tara!

-11 (13 voturi)
Jason-Bourne
21.10.2021, 15:34:52

Trolli rusnaci pun tot timpul la toti 12 dislike-uri !Ca sa ce ?!Dodon trebuie sa raspunda pt.cazurile Bahamas si Kulioc !

-12 (12 voturi)
Jason-Bourne
22.10.2021, 11:45:35

Bo bo

-7 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
23.10.2021, 13:20:21

Comentariu considerat abuziv.

Jason-Bourne
23.10.2021, 13:45:45

Hallo trollilor rusnaci ati uitat sa puneti 5 dislike-uri la comentul de mai sus !

-7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările