Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor nu o va susţine pe Natalia Gavriliţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon şi Vladimir Voronin, liderii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor
Igor Dodon şi Vladimir Voronin, liderii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor

Vicepreşedintele fracţiunii parlamentare a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Corneliu Furculiţă, susţine că este evident că ei nu vor susţine candidatura Nataliei Gavriliţa la funcţia de prim-ministru. Natalia Gavriliţa a avut deja două tentative de a ocupa această funcţie şi nu a fost votată nici măcar de colegii de partid, transmite IPN.

Deputaţii Blocului nu s-au prezentat la consultările iniţiate de preşedintele Maia Sandu, sugerând şefei statului să vină la consultări în incinta Parlamentului.

„După cum vedem, acest lucru nu a avut loc. Probabil, doamna preşedintă consideră că trebuie să vină în Parlament doar pentru declaraţii care durează mai bine de 40 de minute şi sunt, pe alocuri, sterile. Regretăm faptul că doamna preşedintă nu s-a prezentat la fracţiune”, a declarat deputatul într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat pentru astăzi, 30 iulie, consultări cu fracţiunile parlamentare pentru identificarea candidatului la funcţia de prim-ministru. După care, a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavriliţa candidat la funcţia de prim-ministru. Natalia Gavriliţa are la dispoziţie două săptămâni pentru a constitui echipa şi pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite