Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor propune PAS semnarea unui angajament faţă de cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii Blocului Comuniştilor şi Socialiştiltor, Vladimir Voronin şi Igor Dodon
Liderii Blocului Comuniştilor şi Socialiştiltor, Vladimir Voronin şi Igor Dodon

Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor a propune Partidului Acţiune şi Solidaritate să semneze un angajament comun faţă de cetăţeni, care conţine mai multe „promisiuni esenţiale”, a menţionat într-un briefing de presă secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea. Reprezentanţii Blocului au semnat astăzi documentul, transmite IPN.

Potrivit angajamentului public, semnatarii acestuia îşi asumă responsabilitatea că în viitorul Parlament nu vor promova legi şi reforme anti-sociale, anti-populare, care să ducă la degradarea ţării. În mod special, promit să nu majoreze vârsta de pensionare, să nu lichideze raioanele ca formă administrativ-teritorială, precum şi să nu reducă numărul de primării din ţară, dar şi să nu admită sub nicio formă vânzarea pământului agricol pentru cetăţenii străini sau companiile străine. Vlad Batrîncea spune că documentul poate fi completat cu acele dispoziţii care vor contribui la îmbunătăţirea situaţiei social-economice din ţară.

Potrivit socialistului, anume aceste angajamente, deoarece statul Republica Moldova trebuie să fie un stat care promovează politici sociale şi pentru ei, socialişti, este important ca statul să nu-şi bată joc de cei care au contribuit prim munca lor, pe parcursul vieţii, la dezvoltarea Republicii Moldova. „Ştim că colegii se ascund după paravanul anumitor promisiuni foarte înguste, ei se axează fie pe o agendă externă, fie pe una de partid, dar încă o dată aducem aminte că în Republica Moldova, înafara de partenerii externi, înafara de reţelele de socializare mai există cetăţeni cu problemele lor şi mai există localităţile din Republica Moldova”, a declarat Vlad Batrîncea.

Secretarul PSRM susţine că BECS vrea să aibă o discuţie cât mai largă pe perspectiva localităţilor din ţară, iar cetăţenii au dreptul să cunoască ce reforme vor fi promovate în Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite