Blocul ACUM este gata să semneze un nou angajament public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Copreşedinta blocului ACUM, Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, declară că blocul este gata să semneze un angajament public că după votarea legilor din pachetul antioligarhic face un pas înapoi prin demisia preşedintelui Parlamentului, dacă acesta ar fi votat de socialişti. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Lidera PAS spune că problema este lipsa de curaj din partea socialiştilor de a declara război regimului oligarhic pentru că este riscant, în special pentru cei care se simt mai vulnerabili în faţa regimului. „Probabil frica este mare”, a afirmat politiciana.

Maia Sandu spune că socialiştii sunt cei care trebuie să facă primul pas în sensul confirmării disponibilităţii şi voinţei politice de a adopta legile care ar elibera instituţiile statului din captivitate. „De aceea, preşedintele Parlamentului trebuie să fie din partea blocului acum pe perioada votării legilor”, a menţionat copreşedinta ACUM.

Copreşedinta spune că blocul ACUM este singurul care a venit cu o soluţie pentru situaţia care s-a creat după alegeri. „Noi spunem că pe lângă faptul că suntem gata să ne asumăm dezastrul pe care îl lasă actuala guvernare, noi suntem cei mai credibili atunci când vine vorba de restabilirea relaţiilor cu partenerii străini şi, în special, de obţinere a resurselor financiare”, a declarat politiciana.

Potrivit ei, nici PSRM, nici PDM nu a venit cu o soluţie – democraţii în general tac, iar socialiştii au solicitat altceva în spaţiul public, dar nu conducerea Guvernului propriu-zis. „În situaţia în care oamenii se pare că au decis deja să meargă în anticipate, nu înţeleg de ce nu vin să voteze 2-3 legi care ar face alegerile anticipate mult mai corecte. Dacă nu se doreşte să se meargă la alegeri anticipate, noi oferim soluţia unui guvern minoritar”, a notat Maia Sandu.

Reprezentanţii Blocului ACUM propus convocarea pentru marţi, 21 mai, a unei sesiuni speciale a Parlamentului la care urma să fie aleasă conducerea Parlamentului şi să fie votat pachetul de legi „antioligarhice”.. La sesiune s-au prezentat doar deputaţii ACUM, iar liderii blocului au declarat că PDM, PSRM şi Partidul „Şor” ar trebui să-şi asume public paralizarea activităţii Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite