Blocul ACUM invită repetat Socialiştii la şedinţa grupului de lucru: Pledăm pentru evitarea alegerilor anticipate, opţiune preferată de PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocul politic ACUM anunţă că „reiterează angajamentele sale ferme de a elibera instituţiile statului din captivitate, de a combate corupţia, de a stopa persecuţiile politice şi de a proteja drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

În acelaşi timp, „Blocul ACUM pledează pentru evitarea alegerilor anticipate, opţiune preferată de către Partidul Democrat. Alegerile anticipate, în condiţiile statului capturat, nu vor schimba datele actualei configuraţii politice, ci vor conduce la irosirea în continuare a banilor publici de către regimul oligarhic pentru a-şi menţine scorul electoral”.

„Pentru a depăşi impasul creat în Parlament, suntem deschişi în continuare să discutăm separat fiecare etapă a implementării procesului de dezoligarhizare a ţării, începând cu formarea organelor de lucru în Parlamentul Republicii Moldova şi, ulterior, instalarea unui guvern funcţional, capabil să implementeze legile adoptate”, se arată într-un comunicat de presă emis de ACUM.

Blocum ACUM consideră „necesar să purcedem imediat la procesul de formare a organelor de lucru ale legislativului – a comisiilor, a biroului permanent, la alegerea preşedintelui Parlamentului. Nu există sarcină mai importantă astăzi decât reluarea procesului legislativ în Parlamentul Republicii Moldova, singura instituţie legitimă a statului, care se mai poate opune dictaturii şi oligarhiei. Fiecare zi de întârziere a activităţii Parlamentului ne aduce mai aproape de anticipate”.

Amintim că săptămâna trecută, Blocul ACUM a propus crearea unui grup de lucru în vederea examinării, până la 25 aprilie, a actelor normative ale ambelor formaţiuni ce ţin de dezoligarhizare şi îmbunătăţirea vieţii oamenilor. În acest context, reprezentanţii grupului de lucru ai Blocului ACUM sunt disponibili să se întâlnească cu deputaţii fracţiunii PSRM pe data de 24 aprilie, ora 11.00, în sediul Parlamentului Republicii Moldova, bir. 301, pentru a discuta agenda comună antioligarhică şi socială, precum şi modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite