Politică

articolul anterior articolul urmator

Blocul ACUM a prezentat lista de candidaţi pe circumscripţii uninominale. Maia Sandu va candida la parlamentare din partea diasporei europene

1
2 Jan 2019 11:14:15
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Blocul electoral ACUM, format din Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, sprijinit de Partidul Liberal Democrat, a prezentat lista de candidaţi pe circumscripţii uninominale. Copreşedintele Blocului ACUM Andrei Năstase va candida pe circumscripţia nr. 33 din municipiul Chişinău, iar celălalt copreşedinte, Maia Sandu, va candida pentru funcţia de deputat în circumscripţia diasporei europene.

În lista Blocului ACUM se regăsesc mai multe nume cunoscute opiniei publice, precum ex-ambasadorul R.Moldova la Washington Igor Munteanu, ex-judecătoarea Domnica Manole, analistul politic Oazu Nantoi, deputaţii PLDM Maria Ciobanu, Grigore Cobzac sau Iurie Ţap. 

De asemenea, în listă găsim doi foşti liberali, Valeriu Munteanu şi Lilian Carp sau pe fostul consilier al ex-prim-ministrului Vlad Filat, Dumitru Alaiba.

Ocniţa - Remus Ciobanu

Edineţ - Dinu Plângău

Râşcani - Tatiana Gamreţchi
Glodeni - Rodica Nimerenco
Drochia - Svetlana Conea
Soroca - Larina Ungureanu
Floreşti - Iurie Ţap
Bălţi - Arina Spătaru
Bălţi - Elena Bordeianu
Făleşti - Vasile Tătaru
Sângerei - Oazu Nantoi
Rezina - Sergiu Cataranciuc 
Teleneşti - Maria Ciobanu
Călăraşi - Igor Munteanu
Ungheni - Octavian Ţîcu
Nisporeni - Ion Terguţă
Orhei - Valeriu Munteanu
Orhei/Ivancea - Mariana Cuşnir
Străşeni - Igor Grosu
Criuleni - Lilian Carp
Ialoveni - Liviu Vovc
Circumscripţia 23 din Chişinău/Botanica - Vasile Grădinaru
Circumscripţia 24 din Chisinau/Botanica - Grigore Column
Circumscripţia 25 din Chişinău/Centru - Botanica - Inga Grigoriu
Circumscripţia 26 din Chişinău/ Centru- Buiucani - Iurie Reniţă
Circumscripţia 27 din Chişinău/Buiucani - Vladimir Bolea
Circumscripţia 28 din Chişinău/Râşcani - Alexandru Slusari
Circumscripţia 29 din Chişinău/Râşcani - Centru - Verbiţchi Ruslan
Circumscripţia 30 din Chişinău/ Centru - Botanica- Dan Perciun
Circumscripţia 31 din Chişinău/Râşcani - Ciocana - Liliana Nicolaescu - Onofrei
Circumscripţia 32 din Chişinău - Mihai Popşoi
Circumscripţia 33 din Chişinău - Andrei Năstase
Anenii Noi - Gheorghe Bălan
Ştefan Vodă - Andrei Gânga
Răzeni - Petru Frunză
Hânceşti - Chiril Moţpan
Cimişlia - Domnica Manole
Cahul - Sergiu Cutovan
Diaspora de est- Dorian Frăsineanu
SUA - Canada - Dumitru Alaiba
Diaspora de vest - Maia Sandu

Blocul electoral ACUM, format din Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, a depus la Comisia Electorală Centrală miercuri, 26 decembrie, lista de candidaţi pentru alegerile din 24 februarie, care vor merge pe lista Blocului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

zbucium ion
2.01.2019, 14:52:25

Lista completa, nu aceasta, cu functiile fiecarui candidat scoate in evidenta urmatoarele: PAS in afara de presedintele PAS, 2 vicepresedinti si un secretar general mai are pe liste numai 2 presedinti de OT (organizatii teritoriale) din afara capitalei - pe cel de la Ialoveni si de la Soroca, plus presedintele OT Chisinau si al sectorului Botanica. E un fapt ce confirma suspiciunile ca PAS n-are organizatii teritoriale formate nici macar in raioanele de zona de dezvoltare Centru, nemaivorbind de 5 circumscriptii din Gagauzia, Taraclia si Transnistria, unde ACUM n-a inaintat niciun candidat, n-a gasit 1 candidat nici pentru circumscriptia Causeni. PDA e si el in criza de oameni - in afara de presedintele si vicepresedintele partidului figureaza nu reprezentantii organizatiilor teritoriale ale PDA (in trecut Partidul "Forta Poporului"), care, probabil, n-au fost create, nu exista, PDA fiind un partid cu actele de inregistrare cumparate de Nastas de la "Forta Poporului", dar organizatiile teritoriale ale platformei civice DA, care nu e cu actele de la "Forta poporului", a fost lansata de Nantoi, Botan, Dolganiuc etc. in 2015, in ziua vizitei la Chisinau a presedintelui Iohannis. PDA a apelat la colegii din DA, care nu fac parte din partidul PDA, n-au participat la niciun congres al PDA, nu ei l-au ales pe Nastas presedinte al PDA. Se adeveresc presupunerile ca PAS si PDA nu sunt partide organizate pana la capat, cu structuri functionale pe orizontala si verticala, ele n-au siustnatori, n-au membri, n-au candidati inaintati din circumscriptii, n-au organizatii primare si raionale care sa reprezinte geografic si social intreg teritoriul R.Moldova, nu sunt partide REPREZENTATIVE, veritabile, sunt inceputuri, "germeni", "embrioane", "cioturi" de partide - la fel cum au fost si alte partide, majoritatea de buzunar, de o singura folosinta, NEDEMOCRATICE, a unui singur lider ce s-a ales pe sine pe viata. CEC ar trebui sa nu permita sa participe la partidele neformate, nedemocratice, incapabile sa reprezinte intregul teritoriul al tarii. Partide cu o arie de activitate restransa, limitata numai la un raion sau cateva raioane pot participa la alegerile locale, dar ele nu pot sa reprezinte interesele populatiei din raioanele, circumscriptiile, in care efectiv ele nu activeaza.

-1 (1 vot)
Modifică Setările