Bogdan Ţîrdea: Viorel Melnic a înţeles că activitatea lui este incompatibilă cu funcţia de deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Tirdea privesc.eu

Fostul deputat independent Viorel Melnic, care a anunţat pe 17 iulie că renunţă la mandatul de parlamentar, „a înţeles că activitatea lui nu este compatibilă cu fotoliul de deputat”. De această părere este deputatul socialist Bogdan Ţîrdea, care a făcut referinţă la faptul că numele parlamentarului demisionar se regăseşte în raportul Kroll privind frauda bancară.

Referindu-se la acelaşi subiect, colegul lui, Vladimir Bolea, a declarat că speră ca procurorii să înceapă să lucreze. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Deputatul socialist Bogdan Ţîrdea consideră că Viorel Melnic a aşteptat o minune că poate majoritatea parlamentară se va destrăma şi va reveni din nou la guvernare. „Văzând aceste rapoarte, el a făcut cel mai înţelept pas şi a depus mandatul. Şi, din punctul meu de vedere, sarcina lui principală este fie să fugă peste hotare, fie să stea chitic pentru ca să nu-l agaţe organele de anchetă”, a menţionat Bogdan Ţîrdea.

Despre declaraţia fostului parlamentar că nu a putut să-şi înainteze proiectele, socialistul spune că Viorel Melnic ar trebui să arate ce proiecte e înaintat şi i-au fost refuzate sau când a solicitat să vorbească de la tribuna Parlamentului şi nu a fost lăsat să facă acest lucru.

„Da, am văzut că a pus întrebări, întrebări dure, dar nimeni nu i-a deconectat microfonul. El a putut să vorbească liniştit. De aceea, eu cred că Viorel Melnic a înţeles situaţia politică, a făcut concluzii corecte, a citit atent raportul Kroll II şi acel aşa-numit raport care se plimbă pe internet şi s-a convins definitiv că activitatea lui nu este compatibilă cu fotoliul de deputat”, a declarat Bogdan Ţîrdea. 

Referindu-se la acelaşi caz, deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea spune că aşteaptă ca procurorii să înceapă să lucreze. Parlamentarul spune că în paralel cu activitatea Comisiei din legislativ vrea să audă şi rezultatele cercetărilor făcute de procurori.

„Eu foarte tare vreau să văd această anchetă făcută în paralel cu deputaţii. Parlamentarii fac aceste cercetări în limitele pe care le are legislativul, noi nu suntem anchetatori, noi examinăm documentele, fără îndoială vom colabora şi vrem să le ajutăm procurorilor, dar vreau să-i văd cum se schimbă”, a menţionat Vladimir Bolea.

Deputatul independent Viorel Melnic şi-a depus mandatul de deputat. Anunţul este făcut într-un comunicat de presă al Parlamentului. Viorel Melnic a făcut şi o declaraţie în legătură cu renunţarea la mandat. Fostul deputat afirmă că actuala coaliţie din Parlamentul Republicii Moldova se manifestă mai mult printr-un comportament de răzbunare şi eliminare politică, inclusiv a profesioniştilor, decât să demonstreze o stare de emancipare succedată de promovarea reformelor integraţioniste în UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite