Boris Volosatîi renunţă la cursa pentru Primăria Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Volosatii

Boris Volosatîi, candidatul Partidului Politic Partidul Democraţia Acasă (PDA), director al Liceului „Gheorghe Asachi” din capitală, se retrage din competiţia electorală pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, transmite IPN.

Anunţul l-a făcut la o conferinţă de presă la IPN, organizată de Mişcarea Civică Europeană, care a făcut un apel la candidaţi euro-unionişti să se retragă în favoarea unui singur candidat de pe acest segment, cu cele mai multe şanse de câştig.

Boris Volosatîi a menţionat că se retrage din cursa pentru fotoliul de primar general al capitalei în favoarea unui candidat care este aproape de idealurile sale româneşti. Boris Volosatîi i-a îndemnat pe alţi patru candidaţi euro-unionişti care au rămas în cursă, Octavian Ţîcu, Vladimir Ţurcanu, Valeriu Munteanu şi Dorin Chirtoacă, să se responsabilizeze faţă de situaţia creată în municipiu, să poarte discuţii, trei să se retragă, iar candidatul cu cele mai mari şanse să rămână.

Liderul PDA, Vasile Costiuc, a spus că retragerea candidatului formaţiunii este un gest care demonstrează că interesul pentru „un Chişinău unionist” este mai presus se toate şi vine să prevină pericolul pe care îl sesizează toţi: „venirea ruşilor peste Chişinău”.

Valentin Dolganiuc, deputat în primul Parlament, a spus că s-a creat o situaţie alarmantă în Chişinău, există pericolul „de a pierde capitala în favoarea acelor forţe ostile neamului”. Valentin Dolganiuc îi atenţionează pe cei implicaţi în cursa electorală că li se va cere socoteală pentru că, de la scrutin la scrutin, distrug segmentul unionist.

Alecu Reniţă, şi el deputat în primul Parlament, a afirmat că speranţa nu este încă pierdută. Fostul deputat şi-a exprimat încrederea că „va exista suficientă raţiune”, „se va ajunge la o înţelegere prin care Chişinăul să nu fie dat pe mâini străine”.

Istoricul Ion Negrei a declarat că evenimentele din Moldova decurg într-o direcţie care nu este favorabilă cetăţenilor moldoveni. „Forţele străine interesului naţional ţin să acapareze toate instituţiile statului”. Totodată, „mişcările care se fac pe segmentul unionist sunt distructive dezideratului naţional, induc în eroare populaţia şi o dezbină”.

Anatol Petrencu, istoric, a declarat că „peste Chişinăul românesc vine o mare primejdie, să fie furat şi transformat în unul rusesc”. În opinia sa, capitala trebuie să rămână un oraş românesc, aşa cum a fost până acum.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite