Ca răspuns embargoului rusesc, România va cumpăra mai mult vin din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei discuţii de astăzi, Traian Băsescu, preşedintele României l-a anunţat pe Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova, că România va importa mai mult vin din Republica Moldova.

„Preşedintele Băsescu i-a comunicat lui Nicolae Timofti despre disponibilitatea României de a creşte substanţial importurile de vinuri şi alte tipuri de produse agricole din Republica Moldova, ca urmare a deciziei recente a Federaţiei Ruse de a bloca importul de vinuri moldoveneşti. Traian Băsescu a subliniat că va face recomandări în acest sens Guvernului României şi societăţilor comerciale specializate“, a anunţat Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

De asemenea, Nicolae Timofti şi Traian Băsescu au convenit să facă demersuri în vederea accelerării la maximum a construcţiei gazoductului Iaşi-Ungheni şi a altor proiecte energetice moldo-române asupra cărora cei doi preşedinţi şi Guvernele celor două ţări au convenit anterior.

„Preşedinţii Republicii Moldova şi României au căzut de acord că impulsionarea relaţiilor economice dintre cele două ţări este o expresie firească a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova şi va reprezenta unul dintre avantajele încheierii, la apropiatul summit al Parteneriatului Estic de la Vilnius, a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Cuprinzător şi Aprofundat dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană“, a mai spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova.

Reacţia lui Traian Băsescu vine după ce ieri serviciul sanitar rus a introdus embargo la livrarea băuturilor alcoolice moldoveneşti.

Ministrul de Externe al Estoniei: „Restricţiile impuse de Rusia în anii ’90 ne-au făcut mai puternici“

Astăzi, Parlamentul European va dezbate şi ulterior va aproba o rezoluţie cu privire la presiunile Rusiei asupra ţărilor din Parteneriatul Estic. 

Europarlamentarul Monica Macovei: „Federaţia Rusă joacă necinstit şi ilegal împotriva intereselor Republicii Moldova“

Preşedintele Uniunii oenologilor din Moldova: „Dacă ar fi cum pretinde Rospotrebnadzor, vinul nostru ar fi otravă“

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite