Ca în URSS: Vize pentru ruşi la ieşirea din ţară. Puterea de la Moscova examinează această posibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Comitetului Dumei de Stat privind legislaţia constituţională, deputatul rus Vadim Soloviov, a anunţat că puterea de la Moscova examinează propunerile privind introducerea vizelor pentru ruşi la ieşirea din ţară.

Vadim Soloviov a declarat la postul rusesc de radio „Govorit Moskva” că este foarte important ca cetăţenii Federaţiei Ruse să fie informaţi despre nivelul de securitate ale acelor ţări spre care se orientează pentru a-şi petrece vacanţa. Reprezentantul Dumei de Stat a anunţat că este examinată posibilitatea de a introduce vize pentru cei care vor să iasă din Rusia.

„Acum au parvenit foarte multe propuneri privind introducerea regimului de vize la ieşirea din ţară. Funcţionarii din sfera de securitate şi ai Ministerului de Externe pot explica cetăţenilor ce riscă dacă pleacă în anumite ţări. (…) Eu insist ca cetăţenilor să li se ofere posbilitatea să poată ieşi din ţară”, a menţionat Soloviov.

Deputatul rus a mai menţionat că cele mai multe solicitări în acest sens vin din partea cetăţenilor. Rusia a decis pe 6 noiembrie să stopeze cursele avia spre Egipt şi evacuarea tuturor cetăţenilor ruşi care se odihnesc în această ţară după prăbuşirea avionului A321, tragedie soldată cu 224 de victime.

Potrivit currenttime.tv, regimul de vize la ieşirea din ţară este introdus pentru cetăţenii din Coreea de Nord şi Uzbekistan. De asemenea, un astfel de regim funcţiona în timpul Uniunii Sovietice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite