Politică

articolul anterior articolul urmator

Când urmează să aibă loc alegerile în Adunarea Populară din Găgăuzia

1
8 May 2021 09:53:02
Autor: Iurii Botnarenco

Deocamdată nu se cunoaşte pe ce dată vor avea loc alegerile în Adunarea Populară din Găgăuzia. O nouă dată urma să fie stabilită, după ce data de 16 mai a fost anulată în contextul instituirii stării de urgenţă în Moldova.

Contactat de IPN, preşedintele Adunării Populare, Vladimir Cîssa, a precizat că, odată cu instituirea stării de urgenţă, a fost emisă o hotărâre prin care, campania electorală a fost întreruptă. Ulterior, a fost anulată data alegerilor. Însă, un concurent electoral s-a adresat în instanţă, unde a atacat hotărârea cu privire la anularea datei alegerilor. O nouă dată a scrutinului urmează să fie stabilită după ce va exista o decizie definitivă a instanţei.

Astăzi, deputaţii de la Comrat urmează să se întrunească pentru a examina chestiunea cu privire la bugetul Găgăuziei pentru anul 2021. O altă şedinţă este programată pentru data de 14 mai şi, dacă va fi o hotărâre a instanţei, spune Vladimir Cîssa, atunci se va propune introducerea în ordinea de zi a chestiunii cu privire la data alegerilor.

După ce Adunarea Populară va stabili data scrutinului, Comisia electorală de la Comrat urmează să anunţe începerea campaniei electorale.

Pe 20 ianuarie 2021, s-au împlinit patru ani de la convocarea primei şedinţe a Adunării Populare, după alegerile din noiembrie 2016. Anterior, Adunarea Populară a stabilit data alegerilor pentru 16 mai, care ulterior a fost anulată.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ion damian
8.05.2021, 19:06:45

cine zice gagautz ,inteligent zice ha ha acolo este polul saraciei din Europa urmat de tiraspol...

+1 (1 vot)
Modifică Setările