Politică

articolul anterior articolul urmator

Candidatura lui Fadei Nagacevschi pentru funcţia de viceprimar de Chişinău, respinsă de CMC. Ex-ministrul Justiţiei mai păstrează şanse să ajungă în funcţie

1
28 Oct 2021 12:36:40
Autor: Iurii Botnarenco
Fadei Nagacevschi FOTO IPN
Fadei Nagacevschi FOTO IPN

Candidatura ex-ministrului Justiţiei, Fadei Nagacevschi, pentru funcţia de viceprimar al municipiului Chişinău, a fost respinsă de consilierii municipali, în şedinţa din 28 octombrie a CMC. Pentru Nagacevschi au votat doar 23 de consilieri municipali din necesarul de 26. Cu toate acestea, Nagacevschi are şanse să ajungă viceprimar al Capitalei.

Candidatura lui Nagaveschi, propusă de primarul Ion Ceban, a fost susţinută doar de consilierii socialişti. Platforma DA, Partidul Şor, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Liberal au refuzat să-şi dea votul pentru fostul ministru al Justiţiei.

Totuşi, cel mai probabil Nagacevshi va ajunge viceprimar. Conform art. 17, aliniat 2 al Legii privind Statutul municipiului Chişinău, viceprimarii sunt aleşi la propunerea Primarului General prin decizia Consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi.

În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcţia de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive de către Consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive, Primarul General numeşte viceprimarul prin dispoziţie, care se aduce la cunoştinţa Consiliului municipal.

Precizăm că Fadei Nagacevschi a fost propus la funcţia de viceprimar luni, 25 octombrie, de către primarul general Ion Ceban.
 
„Am propus candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcţia de viceprimar. Sper că nu va fi abordare politică, dar constructivă din partea celor prezenţi”, a spus Ceban. 
 
La rândul său, Nagacevschi a spus: „Vreau să-i mulţumesc Primarului general al mun. Chişinău, domnul Ion Ceba,n pentru încredere şi înaintarea candidaturii subsemnatului la funcţia de viceprimar al Capitalei. Este o provocare nouă pentru mine, pe care mi-o asum.”
 
Actualmente, Nagacevschi ocupă funcţia de consilier al vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Bătrîncea (PSRM).
 
Postul de viceprimar al Capitalei a rămas vacant din iulie, după ce Victor Chironda a fost demis de CMC, la propunerea lui Ion Ceban.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Chad Young
28.10.2021, 17:34:44

Asa cum v-am obisnuit, un grafic live al postarilor antivacciniste de astazi, pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Nu de alta, dar ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum. Aceste minciuni antivaxx sunt postate in foc continuu, peste tot pe forumuri, Facebook si alte platforme social media. Interesant cum volumul postarilor antivaccin este in scadere de cand acest raport este live, si conturile postacvilor antivaxx sunt sterse intr-o proportie mai mare. Si nu, acest post nu este spam: este o campanie de constientizare.

Modifică Setările