Candu acuză liderii Blocului ACUM că ar fi fost finanţaţi de Platon: Integritatea lor s-a dovedit a fi încă o mare minciună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, democratul Andrian Candu, susţine că „dreapta, pretins europeană, a păşit din nou cu stângul, atacând într-o dorinţă disperată de auto-victimizare ţara vecină şi presa”. Speakerul afirmă că integritatea liderilor Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, este o minciună, după ce ar fi apărut în spaţiul public mai multe probe ce ar demonstra legăturile acestora cu Veaceslav Platon.

„Condamn atacurile unor lideri ai opoziţiei la adresa mai multor instituţii de presă care îi critică, pe motiv că ar fi finanţate din România. Năstase cu Sandu au încurcat linşajul mediatic cu dreptul la liberă exprimare, uitând că de departe nu toţi cei care nu le sunt complici şi nu repetă obedienţi “DA! ACUM!” sunt implicaţi în campanie”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de Facebook.

Speakerul a menţionat că „cei doi şomeri luptă împotriva mea, a Partidului Democrat, împotriva prosperităţii, împotriva jurnaliştilor, împotriva oamenilor şi mai nou, dinamitează relaţia noastră cu ţările vecine, fiind cuprinşi de panică şi cu dispreţ pentru Moldova”.

„În încercarea nesocotită de contestare a legitimităţii alegerilor, care nici măcar nu au avut loc încă, aceşti călăreţi ai apocalipsei au ajuns ridicoli”, a afirmat Candu.

Şeful Legislativului a accentuat că „Maia Sandu şi Andrei Năstase nu spun nimic de trustul de televiziune al criminalilor şi alte instituţii media finanţate din frauda bancară şi Landromat”. 

„Tac, nu spun nimic despre acestea pentru că îi promovează zi de zi şi inclusiv prin asta îi fac complici la utilizarea banilor furaţi prin fraudele bancare. Iar toate astea se întâmplă într-o perioada în care apar tot mai multe dovezi în spaţiul public despre legătura binomului Maia Sandu - Năstase cu Platon şi finanţări ilegale pe care le-ar fi primit de la acesta în diferite forme mascate”, a spus democratul.

În opinia sa, „integritatea binomului „Maia Năstase” s-a dovedit a fi încă o mare minciună, vorbe goale. Moldovenii au nevoie de fapte, nu de vorbe! Vremea politicienilor guralivi şi incapabili sa facă ceva pentru oameni a trecut”.

De menţionat că, în cadrul unor dezbateri organzate la Bucureşti marţi, 22 ianuarie, cu genericul „De la furtul miliardului - la furtul alegerilor”, Maia Sandu şi Andrei Năstase au negat existenţa unor legături cu Veaceslav Platon.

Omul de afaceri şi fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova Veaceslav Platon a fost condamnat joi, 20 aprilie, la 18 ani de închisoare.

El este învinuit în două dosare penale, spălare de bani şi delapidări de fonduri în proporţii deosebit de mari. Fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800.000.000 de lei. 

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii offshore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior o parte a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova. 

Platon se declară nevinovat şi afirmă că în spatele acestor acţiuni ar sta preşedintele PD, Vlad Plahotniuc. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite