Candu, despre afirmaţiile lui Dodon că socialiştii vor câştiga la parlamentare: „Vrabia mălai visează”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Se pare că preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, nu admite posibilitatea că alegerile parlamentare din 2018 ar putea fi câştigate de Partidul Socialiştilor, aşa precum consideră Igor Dodon. Comentând declaraţiile respective ale şefului statului, speakerul susţine că „vrabia mălai visează”.

„Declaraţiile pe care le face Igor Dodon, noi ne-am obişnuit cu unele din ele. Chiar şi declaraţii de genul că următorul Parlament va fi dominat de fracţiunea socialiştilor, ştiţi, vorba aia: Vrabia mălai visează. Să ajungem până la parlamentare. Lupta cu siguranţă va fi una dură şi importantă în tot ceea ce înseamnă campanie electorală”, a subliniat Andrian Candu vineri, 13 octombrie, în cadrul unei conferiţe de presă după şedinţa comună Guvern - Parlament.

Speakerul a precizat că declaraţiile sau promisiunile făcute de către Igor Dodon la Moscova nu încurcă guvernarea în activitate, decât în ceea ce priveşte faptul că promulgarea legilor decurge mai lent, atunci când şeful statului refuză să promulge o lege, după care Parlamentul trebuie să o revoteze pentru ca preşedintele să fie obligat să o promulge. 

Candu a mai spus că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale pe problema numirii în funcţie a miniştrilor, pentru a soluţiona situţia de la Ministerul Apărării, unde candidatul Guvernului, Eugen Sturza, nu poate fi numit în funcţie din cauza refuzului primit de la Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite