Politică

articolul anterior articolul urmator

Candu, despre noua vizită a lui Dodon la Moscova: „Cheltuială de bani în zadar”

1
4 Aug 2020 15:09:31
Autor: Iurii Botnarenco

Liderul Partidului Pro Moldova, Andrian Candu, a criticat noua vizită pe care o întreprinde Igor Dodon marţi, 4 august, la Moscova. Deputatul consideră că această deplasare a preşedintelui nu va aduce rezultate R. Moldova şi nu este altceva decât o risipă de bani.

Andrian Candu a acuzat Preşedinţia de lipsă de transparenţă în cazul acestei vizite. 

„Nu ne mai miră nimic. Dumnealui merge încolo, se întoarce - şi fără rezultate. Cheltuială de bani în zadar, mai ales în plină criză când trebuie să stai aici, acasă, cu cetăţenii. Uitaţi-vă probleme în agricultură, în economie, probleme cu acest virus, cu tot ce înseamnă pandemia. Dumnealui a găsit timp să se vadă cine ştie cu cine, cine ştie ce vorbeşte şi cine ştie ce face, fiindcă nicio transparenţă în informaţiile difuzate de Preşedinţie”, a declarat Andrian Candu într-o conferinţă de presă.

Igor Dodon a anunţat marţi, 4 august, că întreprinde o vizită scurtă la Moscova, unde intenţionează să aibă o serie de întrevederi cu oficiali ruşi pentru „a discuta aspecte legate de intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse în toate domeniile de interes comun”.

„Astfel, planific să discut cooperarea în domeniul economic, facilitarea exportului mărfurilor noastre pe piața rusă, reluarea negocierilor cu Federația Rusă în privința creditului de circa 200 de milioane de euro, posibilitățile de susținere a diasporei moldovenești în Federația Rusă și altele”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Anunţul lui Igor Dodon vine după ce primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a comunicat că preşedintele ţării a plecat la Moscova, luni seara, pentru a-i convinge pe cei care stau în spatele lui să-i ofere şi de această dată sprijin la prezidenţiale, pentru că dânsul ar porni cu prima şansă. Renato Usatîi a afirmat, într-o postare pe Facebook, că şeful statului nu este conştient de faptul că cei care îl conduc din Federaţia Rusă înţeleg că el nu ar avea şanse de victorie la prezidenţiale şi că aceştia nu-i vor mai oferi sprijin.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gelu Vlad
6.08.2020, 12:53:50

Iurii Botnarenco- altul care ne intoxica !

Modifică Setările