Candu: Funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului este vacantă. Dacă va fi înaintată candidatura Alinei Zotea, o voi examina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Chiar dacă Iurie Leancă a fost numit recent vicepreşedinte al Parlamentului, speakerul Andrian Candu afirmă că mai există o funcţie vacantă de vicepreşedinte. Candu în continuare consideră că aceasta trebuie să fie ocupată de o femeie, iar dacă liberalii o vor propune pe Alina Zotea, şeful Legislativului este gata să examineze candidatura ei, după consultarea cu fracţiunile parlamentare.

„Locul de vicepreşedinte din partea opoziţiei rămâne vacant, el încă este. Oricare fracţiune din opoziţie are libertatea mâine să-mi propună candidatul lor. Acel candidat eu prefer să fie doamnă, deoarece sunt foarte multe proiecte şi subiecte în Parlamentul Republicii Moldova care trebuie tratate de conducerea Parlamentului din perspectiva unei doamne”, a declarat Candu la emisiunea „Fabrika” de la PublikaTV.

El menţionează că, odată cu plecarea din funcţie a Lilianei Palihovici, conducerea Parlamentului a rămas descoperită pe mai multe domenii, căci Iurie Leancă ar fi preluat agenda politici externe a Parlamentului şi nu chestiunile pe care le avea liberal-democrata.

Potrivit speakerului, multe fracţiuni deja au refuzat să preia funcţia respectivă, precum este PLDM sau PSRM, iar PL şi PCRM încă nu s-ar fi expus.

„Partidul Liberal, care ste acum în opoziţie, au tot dreptul să o înainteze pe doamna Zotea. Dacă o înaintează pe doamna Zotea, eu voi examina această candidatură”, a conchis Andrian Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite