Politică

articolul anterior articolul urmator

Capcana nouă a Rusiei la Chişinău: încapsularea pro-europenilor constrânşi şi limitaţi la guvernare

14
8 Jul 2019 11:15:33
Iulian Chifu
Maia Sandu şi Igor Dodon
Maia Sandu şi Igor Dodon

14 Comentarii

Lucifer
8.07.2019, 11:39:00

Mărturisesc că nu înţeleg ce se întâmplă în Moldova. Şi, probabil, nici guvernul României nu înţelege, ceea ce este foarte trist şi periculos. Fapt evident este că România a pierdut a doua bătălie politică în Moldova, fapt scandalos în istoria noastră recentă. Ruşinos! Pe de altă parte, România şi Moldova nu au fost ajutate de nimeni, marile puteri cedând aparent în faţa Rusiei. "Europa noastră", prin Germania, a cedat în faţa Rusiei, iar SUA par, deocamdată, neinteresate de această problemă minoră pentru SUA. Şi dacă România joacă prost, de ce ar trebui ca cineva să o ajute? Ne trebuie O ALTĂ POLITICĂ în Moldova. Una mai agresivă, cu argumente economice, diplomatice şi politice mai puternice. Sunt acolo peste un milion de cetăţeni români, chestie care ne dă dreptul de a ridica problema acceptării României la masa discuţiilor/negocierilor asupra Moldovei. Dar diplomaţia, guvernul şi preşedinţia tac, nicio vorbă despre această rană a poporului român. DE CE TAC INSTITUŢIILE DE STAT ROMÂNEŞTI?

+4 (6 voturi)
Andrei Bunu
8.07.2019, 12:59:26

Problema celui care se ineaca este, in primul rand, problema acestuia. Iar daca acesta nu striga, cel putin, "ajutor", atunci nici Mama-sa nu-l aude.

+3 (5 voturi)
foarte atent
8.07.2019, 14:48:43

lasa ca guvernul stie !! ...problema e simpla: Romania a facut niste jocuri subterane pe vremea lui baseku (Plahotniuc) dar fiindca aici kgb-isti sunt peste tot, Rusia a stiut cum merge jocul...asa ca le-au anihilat si intors impotriva jocul cu focul...pe scurt: nu joci bolshevism cu bolshevicii !!

0 (6 voturi)
Papa Raţă
8.07.2019, 14:45:59

* Imperocrații Neamțul de la Cotroceni doarme ca porcu-n coceni nici că-i jale, nici că-i pasă nici de Țară, nici de casă... Molotov și Ribbentrop la Nistru fac iar potop . din țara cea românească vor imperiu să-și croiască Cu Dodoni și roș-cățele terromani, feciori de lele rusul vrea să fluiere pe la Cot de Dunăre . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .

-2 (10 voturi)
stelian PREDA
8.07.2019, 18:03:15

R Moldova este un cuib de vipere rusesti iar scenariul din articol noi in Romania l-am trait cand PSD a cedat guvernarea dar si-a conservat si intarit pozitiile din administratie si a avut si ,,VINOVAT,,de seviciu respectiv guvernul Ciolos,caruia i s-a aruncat in carca absolut tot chiar daca vicepremierul era al lor o,tov Dancu si fara votul lor din parlament nu se putea. Oricum ,ce s-a intamplat in R M in ultima perioada,cu aceasta alianta toxica,nefireasca si neasteptata este destul de nasol,iar Romania trebuie sa fie foarte prudenta,sa nu le faca jocul.

+2 (4 voturi)