Politică

articolul anterior articolul urmator

Care este programul vizitei preşedintelui Germaniei la Chişinău

2
25 Sep 2021 10:16:17
Autor: Iurii Botnarenco
Frank-Walter Steinmeier şi Maia Sandu, la Berlin
Frank-Walter Steinmeier şi Maia Sandu, la Berlin

Preşedinţia a făcut public programul vizitei preşedintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, la Chişinău. Oficialul german se va afla într-o  vizită oficială în Republica Moldova, începând cu 29 septembrie, la invitaţia preşedintelui Maia Sandu, transmite IPN.

Frank-Walter Steinmeier va fi întâmpinat, pe 29 septembrie, cu onoruri militare, la Preşedinţia Republicii Moldova, la ora 11.35, după care vor avea loc o serie de întrevederi cu preşedintele Maia Sandu şi cu membrii delegaţiilor. Oficialii au programate declaraţii pentru presă la 13.45. Iar la 14.10, preşedintele Frank-Walter Steinmeier va depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Ulterior, oficialul german se va întâlni cu prim-ministrul Natalia Gavriliţa şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Grosu. În aceeaşi zi, preşedintele federal va inaugura, împreună cu Maia Sandu, Forumul de afaceri moldo-german.

Preşedintele federal va vizita Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Republicii Moldova şi Colegiul de Inginerie din Străşeni. Va avea o discuţie cu un grup de primari din satele şi oraşele unde au fost implementate proiecte sprijinite de Guvernul German. Pe finalul vizitei, pe 30 septembrie, cei doi preşedinţi vor sădi câte un arbore la Grădina Botanică din Chişinău. Evenimentul va începe la 13.45.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Vasile Naftuli
25.09.2021, 11:43:59

În program este prinsă și „vizita” la trei crame cu vinuri „bio”.

-11 (11 voturi)
Groza Carmen
25.09.2021, 20:32:24

Sigur, prin Cricova beciuri... Vreo țeavă adiacentă NordStream-2 nu va trece prin România din Germania? )

-7 (7 voturi)
Modifică Setările