Politică

articolul anterior articolul urmator

Cât au costat vizitele peste hotare ale preşedintelui Maia Sandu în trimestrul al IV-lea

1
4 Jan 2022 12:00:26
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Maia Sandu a cheltuit 39,5 mii de lei pentru vizitele de lucru efectuate în ultimele trei luni ale anului 2021. Cel mai mult – 26,8 mii lei s-au cheltuit de delegaţia prezidenţială în timpul deplasării la Paris, Franţa, pentru participarea la Forumul Păcii, în perioada 11-13 noiembrie 2021.

Potrivit raportului privind deplasările de serviciu efectuate în străinătate de către personalul Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova în trimestrul al IV-lea, din 26,8 mii lei cheltuiţi pentru călătoria în Franţa, 4,3 mii lei au fost pentru diurne, 9,3 mii lei – pentru cazare şi 13,2 mii lei – pentru bilete avia. Din cadrul delegaţiei au făcut parte preşedintele Maia Sandu şi secretarul general al Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, transmite IPN. Pentru deplasarea în Regatul Belgiei, la Bruxelles, şi participarea la lucrările Summitului Parteneriatului Estic, în perioada 14-16 decembrie, delegaţia moldovenească din componenţa căreia a făcut parte preşedintele şi secretarul general al Aparatului Preşedintelui, s-au cheltuit 8,2 mii de lei. Cel mai puţin – 4,5 mii de lei a costat deplasarea delegaţiei moldoveneşti la Bucureşti, România, în scopul unei vizite oficiale de lucru în perioada 22-23 noiembrie. Din respectiva delegaţie au făcut parte: preşedintele Maia Sandu, secretar general al Aparatului Preşedintelui, Cristina Gherasimov, consilierul pentru comunicare publică, purtător de cuvânt al preşedintelui, Sorina Ştefîrţă şi specialistul principal în Secţia comunicare cu mass-media a Direcţiei comunicare şi protocol a Aparatului Preşedintelui, Alexandru Vdovicenco.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Zev Zevescu (Russkii korabli, idi nahui)
4.01.2022, 12:31:43

Fete (si un baiat) sarace. Pai, cand pleca zambaretu in delegatie, lua si o armata din presa la bord, pe de-a gogea. Plus ca nu venea numai seful cancelariei, venea si protocolul presedintiei, cel putin un om, si tot felul de atarnatori, gen presedinti sau vice-presedinti de banci romanesti, unii umpic arestati acuma, ‘oameni de afaceri’, tot felul de directori de prin ministere gen comert, industrie etc. Curtea de Conturi, sau Servitziile nu au intrebat niciodata: cate contracte ati semnat, sau macar antamat? Nici unul? Atunci de ce v-am carat? Simplu: se facea o ‘masa rotunda’, se vorbea, si ramanea tot asa. Se semna Acordul-Cadru, pe sectiuni, in care toti se angajau sa faca si sa dreaga, in x luni/ani. Cand venea sorocul, soriceii ministeriabili primeau ordin sa croiasca un raport despre ce s-a facut. Si alergau de colo - colo sa insaileze ceva. Si asta nu includea pe cei care plecau cu cateva zile inainte, ca sa pregateasca, dar ma rog, asta e normal, logistica, protocol, siguranta etc. Textul de mai sus este o pura fictiune, un rautacism gratuit, de unde sa stiu eu?

Modifică Setările