CCM: Numirea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Parlamentului este neconstituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO constcourt.md Sergiu Sîrbu prezintă în faţa Înaltei Curţi sesizarea PDM cu privire la constituţionalitatea şedinţei Parlamentului din 8 iunie
FOTO constcourt.md Sergiu Sîrbu prezintă în faţa Înaltei Curţi sesizarea PDM cu privire la constituţionalitatea şedinţei Parlamentului din 8 iunie

Curtea Constituţională a declarat „neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a din 8 iunie 2019 pentru alegerea doamnei Zinaida Greceanîi în funcţia de preşedinte al Parlamentului”.

De asemenea, „se declară neconstituţionale, ab initio, actele legislative (legile, hotărârile) adoptate de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la data de 8 iunie 2019 şi ulterior. Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă emis de CC.

Vicepreşedintele PDM Andrian Candu a anunţat că democraţii au pregătit sesizările necesare către Curtea Constituţională pentru a ataca toate deciziile adoptate sâmbătă, 8 iunie, de Parlamentul Republicii Moldova, convocat de deputaţii Blocului ACUM şi cei din PSRM.

Deputaţii Blocului ACUM şi cei din Partidul Socialiştilor s-au înţeles cu privire la crearea unei majorităţi parlamentare şi au anunţat convocarea şedinţei Parlamentului pentru ziua de sâmbătă, 8 iunie, ora 12.30. Anunţul vine în contextul în care Curtea Constituţională a decis că data limită a formării unei majorităţi este de 7 iunie. Din acest motiv, Democraţii lui Vlad Plahotniuc au anunţat că şedinţa este neconstituţională.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite