Ce cadouri a primit Igor Dodon pe parcursul mandatului de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Cărţi, tablouri, statui, icoane şi cruci sau rame pentru fotografii – sunt cadouri care i-au fost  oferite, anul trecut, lui Igor Dodon, aflat în funcţia de preşedinte. Cadourile au fost acordate în cadrul întrevederilor oficiale sau de lucru, precum şi în cadrul participării la ceremonii prilejuite mai multor aniversări. Darurile se păstrează în Biblioteca prezidenţială.

Într-un răspuns pentru IPN, Preşedinţia precizează că fiecare cadou, oferit şefului statului din politeţe sau cu prilejul acţiunilor de protocol, a fost luat la evidenţă şi a fost evaluat de către o comisie constituită prin act normativ al secretarului general al Aparatului Preşedinţiei.

Valoarea estimativă a cadourilor înregistrate în anul 2020 este de la 100 la 500 de lei. Cadourile înregistrate cu număr în Registrul de evidenţă a cadourilor admisibile şi trecute în gestiunea instituţiei prezidenţiale sunt păstrate în Biblioteca prezidenţială. Celelalte sunt restituite beneficiarului (în acest caz, Igor Dodon, n.r.). Începând cu anul 2017 şi până în 2020, în total au fost restituite peste o sută de cadouri.

Printre cadourile primite de Igor Dodon în anul 2017 se numără harta Moldovei Mari din 1790, după războiul ruso-turc, pusă în ramă de lemn. De asemenea, preşedintele a primit o sculptură din lut în formă de carte în care este gravată o rugăciune, copia drapelului Republicii Moldova, un buzdugan din lemn, dar şi fotografia lui Igor Dodon cu Vladimir Putin, pusă în ramă de lemn. Preşedintele a mai primit seturi de sticle cu vin, cărţi, icoane, tacuri pentru biliard, mingi şi chiar şi ochelari.

Printre cadourile primite în anul 2018 se numără un set pentru şah, diplome, suvenire, carte şi icoană. În 2019, preşedintelui i-au fost oferite suvenire, tablouri, cărţi, rame, dar şi şase miei, care au fot returnaţi la fermă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite