Ce cred liberalii şi democraţii despre retragerea în opoziţie a PLDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii se învinuiesc reciproc de blocarea constituirii alianţei de guvernământ. FOTO Alexandru Tarlev
Parlamentarii se învinuiesc reciproc de blocarea constituirii alianţei de guvernământ. FOTO Alexandru Tarlev

Liberalii îndeamnă Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova să participe la negocierile privind formarea unui nou Guvern. În acelaşi timp, democraţii nu se arată deranjaţi de retragerea PLDM în opoziţie şi speră la o alianţă de guvernare cu participarea comuniştilor, transmite IPN, cu referire la mai multe declaraţii făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”.

Vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, deşi consideră gestul liberal-democraţilor drept unul de „o mare iresponsabilitate”, totuşi, aşteaptă ca aceştia să se răzgândească. „Este o mare iresponsabilitate ca să te retragi în prag de iarnă, lăsând ţara în aşa o criză. Apelez la cei din PLDM să revină, suntem gata şi îi aşteptăm la masa de negocieri. În Republica Moldova coaliţiile nu sunt doar politice, dar şi geopolitice”, a declarat fruntaşul liberal.

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu, care la fel a calificat refuzul PLDM drept „o decizie de laşitate”, a precizat că vor continua discuţiile cu PCRM. „Sperăm să avem discuţii cu fracţiunea comuniştilor, care ne-au surprins plăcut, după ce s-au debarasat de acel grup de radicali. Am speranţa că săptămâna viitoare vom avea o alianţă de guvernare şi un guvern. Un partid de stânga nu este numaidecât anti-european, la fel cum şi un partid de dreapta nu este prin definiţie pro-european. Să luăm, de exemplu, stânga socialistă din Europa, care se plasează pe locul doi după numărul de mandate deţinute în Parlamentul European”, a spus democratul.

Vadim Pistrinciuc, vicepreşedinte al PLDM, a recunoscut, într-o intervenţie telefonică, că deşi decizia de retragere în opoziţie a fost votată de majoritatea membrilor Consiliului politic naţional al partidului, au fost şi voturi împotrivă. „Motivul principal a fost că PDM a votat împreună cu comuniştii şi socialiştii demisia Guvernului. Această demisie nemotivată a provocat ruperea Acordului de constituire a AIE-3”, a declarat liberal-democratul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite