articolul anterior articolul urmator

Ce nu se înţelege la Chişinău: Poziţia României faţă de evenimentele din Republica Moldova

30
12 Jun 2019 11:18:19
Iulian Chifu
Maia Sandu, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon şi Andrei Năstase
Maia Sandu, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon şi Andrei Năstase

30 Comentarii

Lucifer
12.06.2019, 12:12:08

Un text care mai mult ne încurcă minţile decât să ne limpezească la cap. de exemplu, ce înseamnă "formarea alianţei pro-ruşilor din PSRM şi pro-europenilor din ACUM e un fapt ce arată unde e victoria confruntării." Păi unde e VICTORIA domnule Chifu? Eu văd că Rusia a căştigat oficial putere politică în Moldova prin accederea la putere a lui Dodon şi a PSRM, totul cu acceptul tacit al prietenilor noştri "occidentali" din UE şi SUA. Şi în care înţelegere România nu a fost invitată, probabil nici nu a fost informată. Degeaba România şi-a expus principiile ei referitoare la colaborarea cu Moldova, când a fost la o adică a fost eliminată de la masa negocierilor, chiar dacă deţinea preşedinţia în funcţie a UE. Aşa că nu văd nicio victorie, ba dimpotrivă. Am pierdut în Moldova al doilea război după cel din 1992. Acum, ca şi atunci, Occidentalii au dat drept câştigător Rusia. Cauza României nu este susţinută de nimeni, nici măcar de "fraţii" occidentali. Aşa că nu despre victorie trebuie să vorbim ci despre încă o înfrângere.

+9 (13 voturi)
Adrian Chiru
12.06.2019, 13:39:14

Cred ca articolul este destul de clar ! Niciuna din variantele prezente nu ne avantajează ! Textul nu încurca, ci explica !

-4 (4 voturi)
Papa Raţă
12.06.2019, 12:23:11

Somnul rațiunii naște monștri. Iar monștrii fatați de Voronin și junta mafo-gb-istă jumulesc în continuare , fără milă, cetățenii amărâți ai celui dea-al doilea Stat Românesc. E somnul rațiunii, timp de trei decenii, a juntei PSD-iste , a Organelor Integrității Statului , care stau și în prezent , ca struțul, cu capul în nisip, bolnavi de impotență politică. Ciuma mafo-kgbistă sufocă rău ambele state românești

+8 (10 voturi)
Lucifer
12.06.2019, 13:16:03

Corect!

+2 (4 voturi)
Maleficio Decenu
12.06.2019, 13:39:47

Ăsta e un oligarh de tip postsovietic a fost la momentul și locul potrivit de a ajuns cel mai bogat moldovean cu o avere de 30% din PIB Moldovei.În orice caz ca orice oligarh este contactat de serviciile care au contactat și oligarhii din Ucraina numai că ăia au fost mai mulți și de mai multe religii,a făcut parte câtva timp din ”oligarhii buni” păstrat ca rezervă antirusească.Tentativa de asasinare, dejucată de Arsen Asakov ne cam arată ”prietenii” lui Plahotniuc.În orice caz un mafiot care s-a albit de tot devenind impecabil de curat.De văzut ce legături are în UK și Hong Kong,culmea e că nu apare în dosarele ”căsuțelor poștale” ori are un spate puternic de tot,poate chiar ”placa de turnură” a serviciilor care pot fi de toate felurile chiar naționale. Întrebare:”De ce e Moldova așa săracă?” R:”Fiindcă e vecină cu România!”

0 (2 voturi)