Ce spune procurorul general despre investigaţia care ar demonstra că Igor Dodon este controlat de Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a comentat joi, 22 octombrie, investigaţia jurnalistică ce ar demonstra că Igor Dodon are legături cu serviciile secrete ruse şi că acesta este controlat de Moscova.

„La începutul mandatului, eu am anunţat că Procuratura nu se va implica în chestiile politice, mai ales în perioada electorală. Asta nu înseamnă că noi nu reacţionăm la nişte încălcări care posibil pot fi făcute de politicieni, dar noi nu credem că prin Procuratură trebuie să fie rezolvate problemele politice. Acesta e un element care a fost folosit mult înainte, în perioada statului capturat, când Procuratura a fost instrumentul principal pentru înlăturarea concurenţilor politici şi economici. Pe viitor, aşa ceva nu va fi”, a declarat Alexandru Stoianoglo.

Întrebat dacă Igor Dodon poate fi tras la răspundere penală pentru „trădare de patrie”, după ce jurnaliştii de investigaţie ar fi demonstrat că preşedintele ţării a transmis informaţii secrete autorităţilor ruse, procurorul general a afirmat că nu deţine informaţii şi probe referitor la cele prezentate de jurnalişti, precizând că materialele jurnalistice se referă la activitatea lui Igor Dodon înainte de exercitarea funcţiei de şef de stat.

„Investigaţia RISE este o investigaţie jurnalistică. Noi o luăm în consideraţie, dar în afara de asta avem nevoie şi de alte probe”, a spus Stoianoglo.

Centrul rus „Dosar” şi reporterii RISE Moldova au publicat o investigaţie care conţine mai multe detalii despre implicarea serviciilor speciale ruse în politica internă a Republicii Moldova, relaţiile lui Igor Dodon cu oamenii din Kremlin, dar şi faptul că pe lângă administraţia lui Vladimir Putin activează aşa-zisa „Secţie moldovenească”, scrie Deschide.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite