Ce spune Viorel Morari despre eliberarea lui Vlad Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura Anticorupţie nu este parte la procesul de examinare a demersului de eliberare condiţionată înainte de termen. Legea nu prevede acest lucru, la fel cum nu prevede nici dreptul procurorilor de a contesta decizia. Declaraţiile au fost făcute de către şeful PA, Viorel Morari, solicitat de IPN să comenteze eliberarea din detenţie astăzi, 3 decembrie, a fostului premier Vlad Filat.

„Procuratura nu a fost parte la examinarea procedurii de eliberare condiţionată înainte de termen. Procedura este prevăzute de Codul de Procedură Penală. Noi nu am avut în procedură nimic, nici nu am participat. Nu am văzut hotărârea judecătorească, de aceea nu pot să comentez”, a declarat şeful Procuraturii Anticorupţie, instituţie care a instrumentat dosarul.

Vlad Filat a fost reţinut în octombrie 2015. Pe 27 iunie 2016, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă, fiind deţinut în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Contactat de IPN la numărul de telefon pe care îl avea pe timpul când era premier, Vlad Filat nu a răspuns. Pentru Ziarul de Gardă, fostul premier Vladimir Filat a spus că a fost eliberat din detenţie şi că în aceste momente merge să-şi viziteze părinţii, pe care nu i-a văzut de mult timp. Fostul premier a mai spus că cel puţin astăzi nu va participa la nicio emisiune şi nu va face niciun comentariu la acest subiect.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite