CEC a renunţat la ideea de a deschide trei secţii de votare în Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alegeri Moldova FOTO IPN

Comisia Electorală Centrală şi-a revizuit hotărârea cu privire la organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, transmite IPN.

Din 44 de secţii constituite iniţial, s-a renunţat la secţiile de votare care urmau a fi deschise în oraşul Tighina (2) şi localitatea Corjova (1).

„Decizia a fost luată ca urmare discuţiilor din cadrul Comisiei Unificate de Control pe marginea subiectului dat şi în vederea neadmiterii acţiunilor ce ar putea periclita buna desfăşurare a procesului electoral. Inspectoratul General al Poliţiei a constatat dificultăţi pentru forţele de ordine întru asigurarea bunei funcţionalităţi a procesului electoral în secţiile de votare din municipiul Bender şi comuna Corjova, raionul Dubăsari”, precizează autoritatea electorală centrală într-un comunicat de presă.

Cât vizează celelalte secţii de votare, Comisia a fost informată despre disponibilitatea asigurării măsurilor stabilite privind menţinerea ordinii publice în localităţile unde îşi au sediul aceste secţii.

Conform datelor oficiale din Registrul de Stat al Alegătorilor, în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale de la Chişinău, sunt înregistraţi peste 258 de mii de cetăţeni cu drept de vot ai Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite