Politică

articolul anterior articolul urmator

CEC a totalizat rezultatele alegerilor din 11 iulie şi trimite actele la Curtea Constituţională

0
19 Jul 2021 15:34:18
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat luni, 19 iulie, Raportul cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 şi îl va prezenta Curţii Constituţionale pentru confirmarea rezultatelor, validarea mandatelor atribuite deputaţilor aleşi şi confirmarea listei candidaţilor supleanţi, transmite IPN.

Comisia a constatat că numărul de alegători incluşi în listele electorale de bază este de 2 768 035, numărul de alegători incluşi în listele suplimentare este de 284 568, iar în total la votare au participat 1 480 965 alegători. Rata participării alegătorilor la votare este de 52,30% la sută, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

Aprobând şirul descrescător de voturi valabil exprimate obţinute de aceşti concurenţi, CEC a stabilit numărul mandatelor de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidului Acţiune şi Solidaritate îi revin 63 de mandate, Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor – 32 de mandate şi Partidului Politic „Şor” – 6 mandate.

În context, membrii Comisiei au hotărât atribuirea mandatelor pentru 101 deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova concurenţilor electorali şi au declarat candidaţi supleanţi candidaţii la funcţia de deputat care nu au fost aleşi potrivit rezultatelor scrutinului din 11 iulie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările