Politică

articolul anterior articolul urmator

Cei şapte candidaţi înregistraţi în alegerile parlamentare noi din Hânceşti pot face de astăzi agitaţie electorală

0
14 Feb 2020 09:16:56
Autor: Iurii Botnarenco

Termenul limită pentru depunerea listelor de subscripţie în vederea susţinerii candidaţilor la funcţia de deputat în circumscripţia electorală uninominală numărul 38, Hânceşti a expirat joi, 13 februarie. Astfel, oficial, în cursa pentru alegerile parlamentare noi sunt înregistraţi şapte concurenţi electorali.

Solicitat de IPN, Ion Croitoru, vicepreşedinte al Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale Hânceşti, a spus că Vlad Ţurcanu, candidatul Partidului Unităţii Naţionale, care a solicitat listele de subscripţie pentru a acumula semnături în vederea susţinerii sale, nu le-a depus până joi, 13 februarie, ora 17.00, pentru a fi înregistrat în cursă, nici nu le-a restituit organului electoral, deşi anterior a anunţat că se retrage în favoarea candidatului independent, Grigore Cobzac. Vlad Ţurcanu este aşteptat în continuare să restituie listele de subscripţie solicitate. Penalizări pentru restituirea lor cu întârziere nu sunt prevăzute.

La funcţia de deputat în circumscripţia electorală uninominală Hânceşti candidează Ion Mereuţă, de la PDM, Ştefan Gaţcan – PSRM, Olesea Stamate – PAS, Vitalie Balinschi – Partidul Politic Şor, Dorin Chirtoacă – Blocul Electoral UNIREA, Grigore Cobzac – candidat independent şi Anatolie Postolachi – PLDM.

Campania electorală începe astăzi, 14 februarie, iar alegerile vor avea loc în data de 15 martie. Agitaţia electorală poate fi desfăşurată până pe 13 martie inclusiv. În ziua alegerilor, pe 15 martie, şi în ziua precedentă scrutinului agitaţia electorală este interzisă. De astăzi pot face campanie electorală concurenţii care deja au fost înregistraţi în cursa pentru funcţia de deputat. Aceştia pot distribui pliante informative, organiza întâlniri cu alegătorii, participa la dezbateri electorale şi pot plasa publicitate electorală.

https://www.ipn.md/ro/sapte-candidati-la-alegerile-parlamentare-noi-pot-face-de-8008_1071490.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările