Cel mai tânăr ministru din Guvernul Gavriliţa are 35 de ani. Cine este Andrei Spînu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Spînu
Andrei Spînu

Deputatul PAS Andrei Spînu, care până nu demult a ocupat funcţia de secretar general al Administraţiei preşedintelui Maia Sandu, a fost desemnat la funcţia de ministr al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale. În vârstă de 35 de ani, Spînu va fi cel mai tânăr ministru din Guvernul Gavriliţa, care va cere votul de încredere al Parlamentului vineri, 6 august.

Andrei Spînu a preluat funcţia de secretar general al Administraţiei Preşedintelui Republicii Moldova, imediat ce Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale.

Aceste deţine şi funcţia de secretar general al Partidului Acţiune şi Solidaritate, condus anterior de Maia Sandu, iar în prezent de Igor Grosu. 

În 2019, a deţinut funcţia de secretar general al Guvernului Republicii Moldova, condus de premierul Maia Sandu, iar în perioada 2015–2016 a fost viceministru al Tineretului şi Sportului în Guvernul condus de Vlad Filat. 

Spînu este antreprenor în domeniul tehnologiilor informaţionale cu un portofoliu de companii internaţionale şi cofondator al organizaţiilor pentru dezvoltarea antreprenoriatului Dreamups Innovation Campus şi JCI Chişinău. 

Andrei Spînu este licenţiat în business şi administrarea afacerii, iar din 2018 urmează un program de masterat în domeniul guvernării la Harvard University Extension School.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite