Ceremonia de inaugurare a noului lider separatist de la Tiraspol: Jur să apăr suveranitatea şi independenţa! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul aşa-zis preşedinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselskii, a depus vineri, 16 decembrie, jurământul şi a fost oficial învestit în funcţie. La ceremonia de inaugurare a acestuia a fost prezent şi ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin, care l-a felicitat pe liderul separatist.

„Jur, prin intermediul atribuţiilor preşedintelui Transnistriei să respect şi să apăr drepturile şi libertăţile omului. Să apăr şi să respect Constituţia şi legile Republicii Moldoveneşti Transnistrene. Să apăr independenţa şi suveranitatea, securitatea şi integritatea statului şi să devotat să slujesc poporului transnistrean”, a jurat Krasnoselskii.

Acesta a mai promis că Transnistria va fi un stat orientat pe problemele sociale şi cu o economie de piaţă.

La eveniment au participat foştii „preşedinţi” ai Transnistriei, Igor Smirnov, Evghenii Şevciuk, dar şi oficiali ruşi, precum ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin. Diplomatul l-a felicitat pe Krasnoselskii cu victoria, apoi a citit un mesaj de la vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, care speră la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre Rusia şi Transnistria.

Amintim că duminică, 11 decembrie, în Transnistria au avut loc aşa-numitele alegeri prezidenţiale. Victoria a fost obţinută de speaker-ul Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselskii, care a acumulat 62% din voturi. Rata de participare la vot fiind de 59,16%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite