Chiril Moţpan: Se impun măsuri de securitate personală pentru membrii comisiilor parlamentare de anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PPDA Chiril Moţpan, preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică afirmă că se impun măsuri de securitate personală a membrilor şi, in special, a preşedinţilor comisiilor de anchetă parlamentară. Parlamentarul afirmă că această concluzie decurge din unele informaţii obţinute de Comisia pe care o conduce,  transmite IPN.

„Investigaţiile demarate de Comisiile parlamentare de anchetă privind elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi analiza privatizărilor şi concesionărilor din anii 2013-2019, au pus pe jar arhitecţii acestor scheme obscure şi criminale. Determinarea şi intransigenţa, responsabilitatea asumată a preşedinţilor acestor Comisii de maximă importanţă, Alexandru Slusari şi Igor Munteanu, a tulburat liniştea prea multor personaje implicate în hoţiile de proporţii inimaginabile. Comisiile au avansat substanţial în investigarea acestor subiecte de interes naţional, iar unele informaţii obţinute de Comisia parlamentară securitate naţională, apărare şi ordine publică indică asupra faptului că se impun măsuri de securitate personală a membrilor şi, in special, a preşedinţilor comisiilor de anchetă parlamentară”, a scris Chiril Moţpan într-o postare pe reţelele de socializare.

„Am citit informaţia preşedintelui Comisiei parlamentare pentru securitate privind pericolul eventual pentru şefii Comisiilor de anchetă. Am luat act de ea. Nu vreau mult să speculez pe acest subiect. Doar proştii nu să tem. Însă eu nu voi solicita paza şi nu-mi schimb modul de viaţă. Raportul Comisiei este pe ultima sută de metri şi oricum va fi publicat”, a reacţionat unul din preşedinţii comisiilor de anchetă vizaţi, Alexandru Slusari, de asemenea, într-o postare pe reţele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite