Chirtoacă cere de la CEC neadmiterea deschiderii de noi secţii de votare în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre liderii Blocului electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, solicită Comisiei Electorale Centrale (CEC) neadmiterea deschiderii de noi secţii de votare în Rusia „pe baza de cereri false”. Potrivit lui, deschiderea de noi secţii de votare, în special în Rusia, va însemna de fapt, legitimarea unei fraudei, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă susţine că a informat anterior opinia publică, dar și CEC în legătură cu „fraudele pe care le comit Igor Dodon și PSRM pentru falsificarea alegerilor prezidenţiale”. El spune că evenimentele din vara acestui an, când mai multe asociaţii obștești, dar și persoane fizice au solicitat deschiderea de noi secţii de votare în Rusia, au trezit nedumerire și suspiciuni, întrucât niciodată̆, la scrutine precedente, nu au existat niciun fel de solicitări și nici nu au dat semnale, precum că cetățeni ai Republicii Moldova nu ar fi reușit să voteze.

Politicianul consideră că scopul acţiunilor respective este, pe de o parte, deschiderea a cât mai multe secţii de vot în Rusia, unde, de fapt, nu există alegători, iar pe de altă parte, organizarea alegătorilor din stânga Nistrului în vederea participării la vot în favoarea lui Igor Dodon. În ambele cazuri, scopul fiind falsificarea rezultatelor alegerilor în acele secții de vot.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite